Kedvező árú, keret nélküli csúcsmobil készül gyári Androiddal

0

A mai napon elindította Kickstarter kampányát az Ubik. Az amerikai cég 200 ezer dollárt kér a felhasználóktól, hogy el tudják készíteni első készüléküket, az Unot. A telefon elképesztően jó vételnek tűnik, hiszen felsőkategóriás hardverrel rendelkezik, szoftveresen pedig stock Androidot kap majd, ráadásul 300 dollár alatt is a miénk lehet.

A Kickstarter lényege, hogy kisebb startup cégek, vagy akár egyetlen személy is szerepeltetheti rajta termékét, ötletét, amit nem kell különböző nagy vállalatoknak eladnia, hanem maga a közösség finanszírozhatja azt. Ezen az oldalon tűnt fel az Ubik, ami egy vadonatúj cég Miamiban. A gyártó 200 ezer dollárt szeretne összeszedni szeptember 4-ig, hogy le tudják gyártani első készüléküket, az Unot. Őszintén remélem, hogy sikerül nekik, ugyanis nagyon ígéretesnek tűnik ez a telefon.

Ubik Uno1

Az Uno alapja egy MediaTek MT6795-ös processzor, amit Helio X10 néven is ismerhetünk. Ez a chipset 8 darab 2.2 GHz-re skálázott Cortex A53-as magot tartalmaz, azaz egy igazi nagyágyúról beszélhetünk. RAM-ból 3 GB-ot kapunk, míg belső tárhelyből 16 GB-ot, ami akár egy 64 GB-os microSD kártyával is bővíthető. Az akkumulátor pedig 3100 mAh-es lesz.

ubik-uno-2

Fotózáshoz a hátlapon egy 20 megapixeles, Sony által gyártott szenzort találhatunk, amely f/2.2-es rekeszértékkel rendelkezik, és akár 4K videókat vagy Full HD-s lassított felvételeket is lőhetünk vele. Az előlapra pedig egy 8 megapixeles kamera kerül.

Most pedig következzenek az igazán érdekes részek. Az Uno ugyanis egy 5.5 colos, 1920×1080 pixeles felbontású, káva nélküli kijelzőt kap. Ez jelenleg igen ritka dolog, ugyanis csak nagyon kevés készülék rendelkezik ilyen tulajdonsággal (pl. ZTE Nubia Z9), ráadásul ezek közül egy sem érhető el Kínán kívül.

A legnagyobb piros pont a szoftver miatt jár az Ubiknak, mert a mobil az 5.0-s Android gyári, módosítatlan változatát kapja. Ez remek hír, hiszen leginkább csak a Nexus készülékeken találhatunk stock Androidot, pedig rengeteg felhasználónak pont ez tetszik a letisztultsága és a felesleges gyárilag telepített alkalmazások hiánya miatt.

ubik-uno-3

A telefon egyébként fémházban fog érkezni, és a burkolat alatt NFC chipet, valamint 4.0-s Bluetooth modult is találunk. Az Uno természetesen LTE képes, azonban főleg az észak-amerikai piacra tervezték a készüléket, ezért ez a funkció nem tudjuk, hogy hazánkban fog-e működni.

Ubik Uno3

Ha valaki támogatná az Ubik Uno Kickstarter kampányát annak érdemes sietnie, ugyanis az első 250 támogató mindössze 280$-os támogatás fejében megkapja a készüléket. Aki erről lecsúszik, az se szomorkodjon, hiszen a következő 1000 támogató 299$-ért szerezheti be az Uno-t. Aki későn eszmél, de szeptember 4-ig még beszáll a kampányba, az 320$ fejében érezheti magáénak a telefont, amelynek végleges ára egyébként 345$ lesz, ami még így is jó vételnek tűnik.

https://www.youtube.com/watch?v=YcV7ZPpb2U4

A Kickstarter kampány ezen a linken érhető el.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid