Képeken a TCL kicsúsztatható kijelzős telefonja

0

Az egyik nagy kínai gyártó, a TCL, úgy gondolta, hogy a mostanában felkapott hajlítható mobilok helyett egy másik megoldást választ. Az ő készüléküknek nem kettéhajtani, hanem kicsúsztatni lehet majd a kijelzőjét, így az használható lesz telefonként és tabletként is.

A TCL állítólag az MWC-n mutatta volna be az alábbi mobil prototípusát, de mivel az expót végül nem tartják meg a koronavírus fenyegetése miatt, ezért a kínai gyártó is valószínűleg csak később tárja a nagyközönség elé a különleges fejlesztést. Szerencsére néhány hivatalosnak tűnő sajtókép már kiszivárgott, amelyeken számos fontos részlet látható:

Az egyelőre ismeretlen nevű készülék normál esetben telefonként funkcionál, és egyébként nem is néz ki rosszul a szinte teljesen kávamentes hajlított kijelzőjével. Az oldalsó részt kicsúsztatva pedig valamilyen módon megnő a képátló, és egy tablet méretű eszköz lesz belőle.

Az sajnos nem derült ki pontosan, hogy ez a mechanizmus hogyan működik, de talán a kijelző egyik fele összezáráskor becsúszik egy sínen a hátlap mögé.

A képek kifejezetten látványosak, és nagyon érdekesnek tűnik az elképzelés, de az még kérdéses, hogy hogyan lenne megvalósítható egy ilyen mobil, és miként állná meg a helyét a mindennapi használat során. Mindenesetre bízunk benne, hogy a közeljövőben bemutatnak legalább egy működő prototípust.

Forrás: CNET

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid