Hivatalos: ekkor jelenik meg a Samsung Galaxy S10 5G-s kiadása

0

Bár nem holnap fog az életünkbe megérkezni az 5G technológia, azért érdemes szemmel tartani a fejlesztéseket, illetve készülékeket, melyek már támogatják az új hálózati szabványt. Az egyik legmeghatározóbb résztvevője ezeknek a folyamatoknak a Samsung, ami elvileg már ebben a hónapban piacra kellene, hogy dobja vadonatúj zászlóshajójának 5G-s változatát. Most kiderült, hogy a mobil egy kicsit késni fog, de azért nem lesz vészes a csúszás. 

Habár némileg el lett halasztva a telefon forgalomba helyezése, még mindig az első 5G képes készülék lesz a piacon, amit meg lehet majd vásárolni. A mobil értékesítése április 5-től indul, és természetesen először a vállalat hazájában, Dél-Koreában lesz elérhető, ahol egyébként arra törekednek, hogy náluk legyen a legelső kiépített, működőképes 5G infrastruktúra.

A Samsung Galaxy S10 5G-nek lesz egy exkluzív Verizon változata is, amit az amerikai szolgáltató előfizetői szerezhetnek majd be. Náluk egyébként nem lesz előrendelési fázis, viszont akik április 5. és 16. között vásárolják meg a mobilt, kapnak egy ingyenes Galaxy Buds fülhallgatót, vezeték nélküli töltőt és egy 50 százalékos kedvezményt arra az esetre, ha a vásárló hibájából kellene cserélni a kijelzőt. A Verizon által kiépített 5G hálózat április 11-től lesz működőképes.

Egyelőre még nem tudni a pontos árat, de a piaci elemzők és más szakik szerint a készülék 1332 dolláros áron kerül forgalomba a koreai piacon, és valami hasonló lesz a helyzet az Egyesült Államokban is. Egyébként az 5G technológia miatt nem szabad a magyaroknak sem búsulnia, hiszen hazánk meglepő módon élen jár az internetes infrastruktúrák terén. Az 5G rendszereket már nálunk is tesztelik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid