Két operációs rendszerrel jöhet a Huawei P40 és a P40 Pro

0

A Huawei helyzete továbbra is bizonytalan, egyelőre nem férhetnek hozzá a Google szolgáltatásaihoz, és nem tudni, hogy ez megváltozik-e a közeljövőben. Éppen ezért a gyártó már javában készül a saját megoldásaival, amelyek már a P40 mobilokon felbukkanhatnak, ráadásul nem is akármilyen módon.

A napokban már írtunk arról, hogy a Huawei egy dual-bootos lehetőségen gondolkodik, most pedig egy újabb forrás erősítette ezt meg. Sőt, az illető tovább ment, azt állítja ugyanis, hogy ha jövő év elejére nem vonja vissza az USA a tiltásokat, akkor a P40 és a P40 Pro már két operációs rendszerrel jön. Az egyik természetesen az Android lesz, annak is a nyílt forráskódú (Google-mentes) változata, a másik pedig a saját fejlesztésű Harmony OS.

Csak egy koncepció (NapiDroid.hu)

Miért lehet ez jó? Nos, nem titok, hogy a saját fejlesztésű Harmony OS még nagyon friss, nem igazán van olyan szinten, hogy ki tudja váltani az Androidot. Ennek ellenére sokan kíváncsiak rá, szívesen kipróbálnák, ha lenne rá lehetőség. Egy tisztán Harmony OS-es telefont azonban valószínűleg nem sokan mernének bevállalni, és ez gátolhatja a rendszer kezdeti terjedését. A dual-bootos megoldás révén azonban nem kellene az embereknek választani, mindkét rendszert megkapnák ugyanazon a készüléken, és bármikor válthatnának az Android és a Harmony OS között.

A Huawei P40 és P40 Pro mobilok bemutatója március környékén várható. Te adnál valamelyiknek esélyt, ha két operációs rendszer is futna rajtuk?

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid