Kétféle processzorral érkezhet a Samsung Galaxy A53

0

Egyáltalán nem szokatlan gyakorlat a Samsung részéről, hogy egy adott zászlóshajó készüléket különböző piacokon eltérő lapkakészlettel kezd forgalmazni. Bizonyos verziókban házon belül fejlesztett Exynos, másokban pedig Qualcomm Snapdragon chipset végzi a számításokat. A legfrissebb hírek szerint ugyanezt az eljárást alkalmazhatják a legnépszerűbb középkategóriás készülékek sorába érkező Galaxy A53 5G esetében is.

A prémium középkategóriás okostelefon a Galaxy A52 és a Galaxy A52s folytatása lesz, ezek a készülékek a vállalat legjobban fogyó mobiljai voltak a szegmensen belül. A Samsung Galaxy A53 5G a legfrissebb hírek szerint két különböző változatban kerülhet a boltok polcaira, eltérő processzorral, pontosan úgy, ahogyan a Galaxy S sorozatba tartozó modellekkel szokták csinálni.

A két különböző modell nem jelent különböző adatkapcsolati lehetőségeket, tehát nem egy LTE és egy 5G változat piacra dobásáról van szó, mindkét kiadás támogatni fogja az 5G hálózatokat. A különbség annyi lesz, hogy bizonyos piacokon, például az USA-ban Exynos processzor zakatolhat a mobil belsejében, egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan melyik típus, talán az Exynos 1200 az egyik legesélyesebb.

Az amerikai vásárlók az SM-A536U modellszámot viselő verziót vehetik majd meg, míg az európai piacon az SM-A536B kiadás lesz kapható, a közel-keleti és az észak-afrikai vásárlóknak pedig az SM-A536E modell jut, de Indiában is ez a változat kerülhet majd forgalomba.

A döntés hátterében nagy valószínűleg a jelenleg is dühöngő, és az optimisták jóslatok szerint sem a közeljövőben véget érő chiphiány lehet. A Samsung Galaxy A53 5G márciusban debütálhat, és talán nem egyedül, hanem a Galaxy A33 és a Galaxy A73 társaságában. A Galaxy A53 a kétféle lapkakészlet mellett 64 megapixeles elsődleges kamerát, 5000 mAh kapacitású akkumulátort kaphat, ami pedig a válaszható színeket illeti, lesz fehér, fekete, kék és narancssárga árnyalat is az előzetes értesülések értelmében.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid