Kiderült, melyik gyártó vezeti be először a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót

0

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Synaptics kifejlesztett egy kijelzőbe építhető ujjlenyomat-olvasót, ami már készen is áll a tömeggyártásra. Most pedig fény derült arra is, hogy melyik gyártó mobiljában debütál az új technológia!

Korábban csak annyit jelentett be a Synaptics, hogy a TOP 5 gyártó valamelyikével kötöttek megállapodást, most pedig kiderült, hogy ez a korábbi feltételezésekkel ellentétben nem a Samsung, hanem a Vivo lesz. Ez olyan szempontból rossz hír, hogy nálunk nem forgalmazzák hivatalosan a vállalat készülékeit, de nem kizárt, hogy jövőre más gyártók is felhasználják majd az új technológiát a Vivo után.

Az első telefon, amelyik kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót kap, már 2018 első negyedévében megjelenhet, azaz nem kell sokat várnunk a technológia debütálására. Az újfajta szenzor egy 18:9-es AMOLED panel alá kerül beépítésre, és úgy működik, hogy az ujjról visszaverődő fényt olvassa be, ami a pixelek között átszűrődik. A működéshez tehát világítania kell a kijelzőnek, de az AMOLED megjelenítők esetében megoldható, hogy csak a képernyő egy része villanjon fel.

A szenzor a Clear ID FS9500 nevet viseli, és mindössze 0.69 mm vékony, azaz nem növeli meg nagyon a készülékek vastagságát. Az azonosítás nagyjából 0.7 másodpercet vesz majd igénybe, azaz lassabb lesz a folyamat, mint a hagyományos ujjlenyomat-olvasók esetében, de később egész biztosan fognak még csiszolni rajta.

A Vivo tehát hamarosan egy forradalminak mondható csúcsmobilt dob piacra, kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz kiforrott ez az azonosítási megoldás.

forrás: Forbes, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid