Elismerték: Messengeres privát beszélgetéseket is kiadott a Facebook

0

Hiába tart már hetek óta a Facebook eddigi legnagyobb botránya, még mindig újabb dolgok derülnek ki, és ezek nem túl hízelgőek rájuk nézve.

A legfrissebb információk szerint még a privát üzeneteinkhez is hozzáférhetett a Cambridge Analytica nevű elemző cég. Érdekes, hogy eddig erről szó sem volt, ám miután egy külsős informátor nyilvánosságra hozta az információt, már a Facebook is elismerte ezt.

Most nagyjából úgy fest a dolog, hogy adataink nagy részéhez relatív könnyen lehetett hozzáférni, hiszen elég volt egy olyan ismerős, aki “rossz gombot nyomott”. Az üzenetekhez viszont csak azoknál fértek hozzá, akik engedélyezték valamilyen erre vonatkozó alkalmazás hozzáférését.

A Cambridge Analytica is nyilatkozott, miszerint bár valóban jogosultságuk volt a privát üzenetek eléréséhez, ennek ellenére ők sosem kapták meg a beszélgetések tartalmát.

Érdekes információk ezek, és azt biztos, hogy főhet a fejük Zuckerbergéknek, mivel a folyamatosan napvilágra kerülő visszaélésekkel egyre inkább magukra haragítját a felhasználókat. Nem véletlenül jött létre pl. a #deletefacebook mozgalom, amelyhez rengetegen csatlakoztak a botrány kirobbanása óta.

Forrás: Hvg

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid