4 évig fognak frissülni a Xiaomi 12T modellek

0

A minap mutatták be a Xiaomi 12T és 12T Pro mobilokat, amelyek a kínai gyártó legújabb prémium ajánlatai. Habár már itt van az Android 13 is, az újdonságok még a 12-es rendszerrel debütáltak, ugyanakkor aggodalomra semmi ok, ígéretet kaptunk arra, hogy mindkét okostelefon 4 évig tartó szoftveres támogatást kap.

Az ígéret szerint a készülékek három új, teljes Android verziót fognak kapni, vagyis az Android 15 lesz az utolsó rendszerfrissítés, amely eljut rájuk. Hogy akkor a MIUI-nak mi lesz az éppen aktuális verziószáma, azt nem tudni (de valószínűleg MIUI 16). Mindezek mellett a mobilokra 4 évig fognak érkezni a biztonsági javítások is.

Nem csupán szoftveres támogatással kedveskedne a gyártó, hanem más módokon is szeretné fokozni a felhasználók biztonságérzetét. Példának okáért a Xiaomi 12T és a 12T Pro megvásárlását követően az új tulajdonos jogosult lesz egy ingyenes képernyőjavításra a birtokba vételt követő 6 hónapban. Ez vélhetően egy garancián kívüli beavatkozásra vonatkozik, vagyis egy törött képernyő cseréjére.

Ezen felül a vásárlást követő első 12 hónapban egy olyan garancián kívüli javítást is kapnak a felhasználók, amelyet nem terhel majd semmilyen munkadíj. Nyilván ez az opció nem minden régióban lesz elérhető, érdemes lesz a vásárlás előtt utánajárni a lehetőségeknek.

Habár az androidos világ még messze van az Apple példaértékű szoftveres támogatásától, azért egyre gyorsabban zárkóznak fel a gyártók, amelyek egyre hosszabb támogatási ciklussal kínálják a termékeiket. Tegyenek is így, mert az árak is borsosabbá válnak, és az emberek egyre kevésbé óhajtanak évente, vagy akár kétévente okostelefont cserélni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid