Kiderült, melyik a legmegbízhatóbb androidos okostelefon-gyártó

0

2020 elég nehezen indult a Nokia nevet birtokló HMD Global számára, ebben jócskán szerepet játszott a koronavírus-járvány és az általa okozott gazdasági nehézségek. Ennek ellenére ők nyerték a Counterpoint összehasonlításában a legmegbízhatóbb gyártó címét. Az elemzőcég a mobilok összeszerelési minőségét, a frissítések rendszerességét és még számos további szempontot vizsgált, mielőtt kihirdette volna a győztest.

Biztonság, rendszerfrissesség, összeszerelési minőség, vállalati felhasználhatóság – ezen szempontok alapján lett a Nokia a legmegbízhatóbb gyártó az okostelefonokat készítő vállalatok közül. Már az sem csekély fegyvertény, hogy minden hardveresen arra alkalmas Nokia mobilon Android 10 operációs rendszer futott a kutatás idején, ez egyébként összesen 20 típust jelent.

A második helyezést a OnePlus szerezte meg, náluk is az összes újabb mobilon Android 10 futott, habár esetükben az mindenképpen könnyebbség, hogy csupán 7 készüléket kellett frissíteniük. Ugyanez az arány a Samsung esetében 89 százalék, őket követi az Oppo alá tartozó Realme 73 százalékkal, az ötödik pedig a Xiaomi lett, megelőzve a Huaweit és az Oppót.

Ami a havonta érkező biztonsági frissítéseket illeti, ebben is koronázatlan király a Nokia, utánuk a OnePlus jön, és az olyan gigászok, mint a Samsung, eléggé rosszul teljesítenek, mert a drága prémium mobilokat nem számítva csak negyedévente adnak ki biztonsági foltokat a készülékeire. A Realme és a Xiaomi esetében a mobilok kétharmada kap rendszeresen biztonsági foltokat, ilyen téren a legtrehányabb az LG és az Oppo, az előbbi esetében csak a telefonok 18, míg az utóbbiaknál azok mindössze 16 százaléka kapja havi rendszerességgel a patcheket.

A Counterpoint csapata több szempont alapján vizsgálta az összeszerelési minőséget, ezek között szerepelt az adott mobil ellenállóképessége a fizikai behatásokkal, valamint az elemekkel szemben, de azt is figyelték, milyen gyorsan öregednek el a telefonok hardveres komponensei, a külső borítása. Az is szempont volt, hogy egy adott gyártó termékpalettájának tagjai mennyire bírják jól a hőhatásokat és egyéb környezeti tényezőket. Az eredmények alapján a HMD Global áll a legjobban tesztelésben és minőségellenőrzésben egyaránt, magasan az iparági átlag felett teljesítenek.

Végül, de nem utolsósorban vállalati felhasználhatóság szempontjából is a Nokia mobiljai bizonyultak a legjobbnak, igaz, ebben a Lenovo és a OnePlus készülékei sem maradnak el sokban a HMD Global ajánlataitól.

Végül fontos megjegyezni, hogy mindez egyetlen kutatócég, a Counterpoint véleménye. Te melyik gyártónak adtad volna a legmegbízhatóbb címet?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid