Kiderült, mi lesz a Honor sorsa

0

A Honornak fölöttébb ambiciózus tervei vannak a jövőre nézve, ha nem is sikerül nekik a legnagyobb okostelefon-gyártóvá válni, mindenképpen ott szeretnének lenni az első öt között az elkövetkezendő években. Sokan morfondíroztak arról, hogy vajon ezt a bravúrt a Huawei zászlaja alatt, vagy mint egy teljesen különálló cég óhajtják-e véghezvinni. A minap végre válasz érkezett erre a módfelett érdekes kérdésre.

A Honort 2013-ban alapították, célja pedig kezdettől fogva a fiatalabb korosztály meghódítása volt. A küzdelmes évek során a márka hozzásegítette a Huaweit ahhoz, hogy ezüstérmes lehessen a legnagyobb okostelefon-gyártók között. Ennek okán felröppentek bizonyos szóbeszédek, melyek szerint az anyavállalat leválasztaná magáról a Honort, ami teljesen különálló cégként folytatná pályafutását. E pletykákat végül a Honor elnöke, Zhao Ming tette helyre, és tisztázta: nincs szándékukban külön válni a Huaweitől. A két vállalat a továbbiakban is kéz a kézben, bár eltérő fókusszal halad tovább a már kitaposott úton, és a jelenlegi üzleti struktúra semmilyen módon nem fog változni.

Honor Play

Nem is történhetne másként, hiszen természetes az egyik cég függése a másiktól. Míg a Honor teljesen önállóan alkothatja meg készülékeinek márkajelzéseit, és a különféle termékcsaládokat, továbbra sincs kutatási és fejlesztési osztályuk, így kénytelenek azokat a technológiákat alkalmazni, amelyeket az anyavállalat létrehoz. A dependens helyzet előnye az, hogy a Honornak így lehetősége van agresszív árazási politika alkalmazására az eszközeinél, ezáltal versenyben maradhat a többi, alacsony árakkal operáló konkurens céggel szemben.

Mivel a két cég kapcsolata nem fog jelentősen változni a jövőben, a felhasználók és a vásárlók továbbra is jócskán profitálhatnak e folyamat jótékony hatásaiból. Ha az elmúlt egy éves időszak hatalmas növekedését tekintjük, ez mindenképpen kedvező lesz a kínaiak számára, mi pedig továbbra is örülhetünk a mérsékelt árú, ám remek hardverrel felszerelt Honor mobiloknak.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid