Kiderült, mikor érkezhet a Xiaomi Mi Pad 5

0

Mielőtt kitört volna a járvány, az egyre nagyobb kijelzővel bíró mobilok miatt mindinkább csökkent az érdeklődés a táblagépek iránt, a piacuk hanyatlott. Az elmúlt egy évben viszont újra hatalmas lett a kereslete az ilyen készülékeknek, melyek online tanfolyamokhoz, irodai munkákhoz és persze szórakozáshoz is hasznosnak bizonyultak. Valószínűleg éppen ezért döntött úgy a Xiaomi is, hogy feltámasztja Mi Pad szériáját, ami ha minden jól megy, még az idén újabb tagot kaphat, és már azt is sejtjük, hogy mikor. A lehetséges dátum mellett pedig még egy rakat jellemző is kiszivárgott, szóval érdemes ismét elővenni a Xiaomi Mi Pad 5-öt.

A Xiaomi már tapasztalt gyártónak mondható, ami a tabletek világát illeti, és hamarosan visszatérhet a szegmensbe. A háttérben már hónapok óta fejlesztik a Xiaomi Mi Pad 5-öt, és most bizonyos források azt állítják, hogy júliusban leleplezésre kerülhet a kínaiak táblagépe, ami kétféle kiadásban is megjelenik majd.

A tabletek a Xiaomi Mi Pad 5 és Mi Pad 5 Pro nevet kaphatják, és a találgatások alapján a gépek két különböző processzorral kerülnek majd forgalomba. Az egyik burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 870 chipset végezheti a számításokat, míg a másikban MediaTek Dimensity 1200 zakatolhat. Az alapmodell előlapját egy LCD megjelenítő boríthatja be, a Pro variáns pedig egy OLED kijelzővel büszkélkedhet.

Xiaomi Mi Pad 4 modellek

Mindegyik megjelenítő támogatni fogja a 120 Hz-es képfrissítési rátát, illetve legalább 1440p felbontásra lesznek képesek. A panelek meg tudnak majd különböztetni 4096 nyomásszintet is. Az újdonságok In-Cell aktív toll támogatást fognak kapni, ezek lesznek a Xiaomi berkein belül az első olyan tabletek, amelyek felkínálják ezt a technológiát.

A Xiaomi korábbi állításai szerint a képernyő sokkal finomabb és simább megjelenítést tesz majd lehetővé. Amit még tudni lehet a Xiaomi Mi Pad 5 kapcsán, hogy a burkolata alatt két 4360 mAh-s akkumulátor szavatolja majd a hardveres komponensek energiaellátását duál cellás elrendezésben, ami összesen 8720 mAh-s kapacitást jelent majd a gyakorlatban. A Mi Pad 5 Prót egy Apple iPad és Huawei MatePad kihívónak szánják, ehhez mért árazással, de az alapmodell állítólag pénztárcabarát kiadás lesz, amelynek kezdőára valahol 468 dollár, vagyis cirka 137 ezer forint körül alakulhat. A Xiaomi már évek óta nem dobott piacra semmilyen tabletet, így már csak az a kérdés, hogy vajon mekkorát fog szólni a Xiaomi Mi Pad 5, ha végre megjelenik. Siker lesz vagy bukás? Ti mit gondoltok?

Ezt is nézd meg:

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid