Kiderült, mire képes a még be sem mutatott Kirin 985 lapkakészlet

0

A Huawei egyik új lapkakészletén valaki lefuttatott egy benchmark alkalmazást, így végre képet tudunk alkotni a Kirin 985 nyers számítási erejéről. Ha minden igaz, ez a chipset teljesít majd szolgálatot a hamarosan debütáló Honor 30 mobilok belsejében a korábban pletykált Kirin 990 5G helyett.

Az újdonság hasonlítani fog a Kirin 820 lapkára abban, hogy lesz egy emelt órajelű központi mag, további három erős mag, illetve négy energiatakarékos egység a kevésbé erőforrásigényes feladatok végrehajtására. Összehasonlításképp a Kirin 990 esetében 2 emelt órajelű magot, 2 további erős magot, valamint szintén 4 energiahatékony magot kapunk. A chipsetek ugyanazokat a típusú CPU-kat használják, vagyis Cortex-A76 és Cortex-A55 konstrukciók zakatolnak bennük, a GSMArena munkatársainak jóvoltából készült is egy összesítő táblázat a lapkakészletekről.

A tesztelés során az AI Benchmark alkalmazást használták, ami nem csupán a processzorokat, de mint ahogyan a neve is sejteti, a mesterséges intelligencia chip képességeit is górcső alá veszi. A Kirin 985 mesterséges intelligencia modulja a Huawei által tervezett Da Vinci magokat használja, és mivel ez egy kétmagos megoldás, kétszeres számítási erő áll majd rendelkezésre a Kirin 985 NPU chipje révén a Kirin 820-hoz képest. A CPU magasabb órajele modernebb gyártási technológiára enged következtetni, ami vélhetően a 7 nm+ EUV lehet, ugyanezt az eljárást alkalmazták a Kirin 990 5G esetében is. A Kirin 820 és a 990 4G-s változatát egy valamivel régebbi, 7 nanométeres DUV metódussal készítették.

Egyelőre tehát nem ismert a lapkakészlet pontos gyártási metódusa, de azt biztosra vehetjük, hogy a benchmark tesztek során jobban teljesített, mint a MediaTek által gyártott Dimensity 1000, ami négy Cortex-A77 magot állít csatasorba, habár magasabb órajelen. Az AI Benchmark nem monitorozza a GPU-t, így jelenleg nem tudni, az milyen képességekkel rendelkezik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid