Kiderült, mit fog tudni a Nokia következő csúcsmobilja

0

A vállalat soron következő csúcskészüléke a Nokia 9.3 PureView lehet, amelyről most több érdekes részlet is kiderült. A hírek szerint ütős kamerával és kijelzővel próbál majd utat törni magának a zászlóshajó.

Először is egy kis magyarázatra szorul a név, hiszen a mobil a Nokia 9 PureView utódja lesz. A készülék debütálását már többször elhalasztották, először 9.1, majd 9.2 számozással jelent volna meg, ám a hírek szerint végül 9.3 PureView néven lát majd napvilágot.

A kijelzővel kapcsolatban azt pletykálják, hogy 120 Hz-es képfrissítésre is képes lesz, ami mindenképpen jó hír, és valószínűleg egy OLED panelt szerelnek majd a mobilba.

Nokia 9 PureView

A legérdekesebb azonban a hátlapi kamera lehet, amely az elődhöz hasonlóan 5 hátlapi szenzorból áll majd. A Nokia 9 PureView megoldása zsákutcának bizonyult, ennél a kamerák elméletileg egyszerre dolgoznak, de a végeredményen ez egyáltalán nem látszik meg. Emiatt az új modell egy hagyományosabb kamerarendszert kap, amelyben eltérő szenzorok működnek eltérő látószögekkel, vagyis lesz például külön telefotó és ultraszéles optika. A fő érzékelő pedig állítólag 108 megapixeles felbontással bír majd, vagyis olyan telefonokkal kerülhet egy ligába a Nokia újdonsága, mint a Galaxy S20 Ultra vagy a Xiaomi Mi 10 modellek.

A hardver eredetileg a Snapdragon 855 lett volna, amennyiben a mobil tavaly jelenik meg, de így a csúszás miatt végül a Snapdragon 865 dolgozik majd benne, és természetesen az 5G támogatás sem marad ki.

A Nokia 9.3 PureView bemutatója valamikor idén augusztusban vagy szeptemberben várható, és reméljük, hogy végre egy olyan telefont sikerül lerakni az asztalra, ami méltó a Nokia márkanévre.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid