Szinte minden kiderült az új Nokia X-ről

0

Már kevesebb, mint egy hét van hátra  a Nokia X bemutatójáig, a készülék egyébként Nokia X6 néven is ismeretes lehet (valószínűleg utóbbi lesz a nemzetközi piacokra szánt változat). Az eddig kiszivárgott információk és képek alapján ez lesz a finnek első olyan okostelefonja, amelynek a kijelzőjén szenzorsziget van. A telefon szinte összes fontosabb jellemzője kiderült, hála a kínai telekommunikációs hivatalnak, ahol a mobil megjárta kötelező köreit a forgalomba kerülése előtt.

A tanúsítványi eljárásban résztvevő készülék modellszáma TA-1099, és a TENAA listázásából megtudtuk, hogy a telefonon már gyárilag Android 8.1 rendszer fog futni, és a mobil lelke egy nyolcmagos processzor lesz, amelynek órajele 1.8 GHz magonként.

Bár pontosan nem említik a lapka nevét, a fenti adatok alapján úgy hisszük, ez egy Qualcomm Snapdragon 636, ami egyébként egybecsengene az eddig tudomásunkra jutott értesülésekkel, melyek szerint a Nokia X egy középkategóriás okostelefon lesz. Háromféle RAM opció közül választhatunk majd: 3/4/6 GB, a beépített háttértár pedig vagy 32 vagy 64 GB-os lesz.

A Nokia X megjelenítőjét notch-csal turbózza a HMD, a képernyő képátlója 5.8 hüvelyk lesz, a képarány 19:9, a felbontás pedig 2280×1080. A hamarosan érkező telefon térbeli jellemzői 147.2x71x8 mm-esek lesznek. A mobil hátoldalán a jelenlegi trendeknek megfelelően duál kamerakészlet található, az elsődleges érzékelő 16 megapixeles, sajnos azonban a másikról egyelőre nem tudunk semmit. A kijelző felőli oldalon egy szintén 16 megapixeles kamera teljesít majd szolgálatot.

A Nokia X várhatóan fekete, kék és ezüst színekben kerül a polcokra, az akkumulátor kapacitása pedig 3000 milliamperóra lesz. Állítólag az ár 250 dollár körül alakul, de természetesen biztosat csak a május 16-án tartott bemutató után tudhatunk majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid