Kijavította a Samsung a Galaxy Foldot, két fontos változás lehet

0

A legfrissebb hírek szerint a Samsung már végzett is a Galaxy Fold javításaival, és arról is van némi infónk, hogy miket változtattak a készüléken.

A Galaxy Fold eredetileg április 26-án jelent volna meg az USA-ban, majd egy héttel később Európában, ám több tesztelőnél is meghibásodott a kijelző, ami miatt elhalasztották a piacra dobást, és visszahívták a kiküldött példányokat. Azóta a Samsung azon dolgozik, hogy kijavítsa a készüléket, és már állítólag el is készült egy új verzió, amit jelenleg tesztelnek.

És hogy min változtattak? A beszámolók szerint a Samsung igyekezett felszámolni a hibaforrásokat, ami egyáltalán nem meglepő. Az egyik ilyen a kijelzőt védő felső réteg, amit sokan normál fóliának néztek, és megpróbálták eltávolítani. Ezt a Samsung állítólag a “házba rejtette”, ami valószínűleg annyit jelent, hogy bekerült valamilyen módon a keret alá, így nem látszódnak a szélei, és így senkinek sem jut majd az eszébe leszedni, meg persze nem is igazán lehet majd. Emellett a Samsung jól látható figyelmeztetések is ír majd a felhasználók számára.

A másik gond az volt, hogy alul és felül a hajlításnál maradt egy-egy hézag, amin keresztül bekerülhettek bizonyos szennyeződések a kijelző alá, amelyek a panel sérülését okozhatták. A Samsung állítólag csökkentette ezeknek a hézagoknak a méretét, és így már nem fognak gondot okozni. (Erre mondjuk kíváncsiak leszünk, hiszen a por, kosz akármilyen kis helyen be tud jutni…)

A forrás szerint jelenleg dél-koreai szolgáltatóknál tesztelik az új verziót, és amennyiben minden jól megy, a Samsung hamarosan bejelenti az új megjelenési időpontot. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy ezek egyelőre nem hivatalos infók, a Samsung még nem nyilatkozott arról, hogy hogyan áll a Fold javítása.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid