Kijöttek az első teszteredmények a Snapdragon 8 Gen1 teljesítményéről

0

Bár a korai hírek szerint számítani lehet a Snapdragon 8 Gen1 lapkák túlmelegedésére, azért bízunk benne, hogy használható lesz az új csúcshardver, és ha esetleg valakit érdekel, hogy mégis mire lehet képes teljesítmény terén, akkor most tudunk mutatni pár számszerű adatot.

PCMag munkatársai lefuttatták a Geekbench 5-öt egy Snapdragon 8 Gen1-es referenciakészüléken, így a processzoros teljesítményről szerezhettünk infókat. Az összehasonlíthatóság végett két másik lapka adatait is megmutatjuk.

Egymagos tesztek:

  • Snapdragon 8 Gen1: 1235 pont
  • Snapdragon 888: 1100 pont
  • Google Tensor: 1040 pont

Többmagos tesztek:

  • Snapdragon 8 Gen1: 3837 pont
  • Snapdragon 888: 3500 pont
  • Google Tensor: 2830 pont

Jól látható, hogy az egymagos és többmagos megmérettetésben is durván 10%-os javulást jelent a Snapdragon 8 Gen1 az elődjéhez, vagyis a Snapdragon 888-hoz képest, ami azért messze van az ígért 20%-os novekedéstől CPU teljesítmény terén. Persze lehetséges, hogy még csiszolnak rajta, mire valóban megjelennek az első ezzel szerelt csúcsmodellek, de azért olyan hatalmas előrelépésre nem érdemes számítani. A Google saját hardveréről pedig eddig is tudtuk, hogy kicsit elmarad az aktuális zászlóshajó lapkáktól, de ezen a szinten már nem is annyira a nyers erő, hanem sokkal inkább a szoftver megfelelő optimalizálása számít.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid