Melegedési problémákkal küzdhetnek a 2022-es Android csúcsmobilok?

0

Egy friss beszámoló szerint a nemrég bejelentett Snapdragon 8 Gen 1 csúcslapka sem lesz teljesen problémáktól mentes, állítólag az elődjéhez hasonlóan hajlamos túlmelegedni, ami nem vetít előre túl sok jót a 2022-es zászlóshajó telefonokra.

Az ismert szivárogtató, Ice Universe nemrég azt írta Twitteren, hogy a Snapdragon 8 Gen 1-es új Moto telefonok nagyon melegszenek a komolyabb teljesítményt igénylő feladatoknál, ezért érdemes felkészülni arra, hogy a többi 2022-es Android csúcsmobilnál is felmerülhet ez a probléma.

Egy korábbi bejegyzésében pedig arról ír, hogy az új ARMv9 architektúra egyszerűen nem lett elég jó, nem hoz kellő előrelépést teljesítmény és energiatakarékosság terén, emiatt a Snapdragon 8 Gen 1 mellett a Dimensity 9000-től és az Exynos 2200-tól sem érdemes sokat várni. Ez a helyzet egészen a két év múlva érkező Snapdragon 8 Gen 3-ig fennállhat, ami már egy új, Nuvia CPU architektúrára épül majd.

Arról is szó esik továbbá, hogy az új AMD GPU ellenére az Exynos 2200 valószínűleg alul fog maradni a Snapdragon 8 Gen 1-hez képest, tehát idén sem lesz meg a nagy áttörés a Samsung saját hardverénél.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid