Kimaradhat egy klassz újítás a Samsung Galaxy Note 9-ből

0

Tavaly októberben kijött egy jelentés, mely szerint a Samsung Galaxy Note 9 már kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval debütál. Sajnos azonban a legfrissebb információk szerint ebből nem lesz semmi. 

Friss koreai eredetű információk szerint a Samsung mégsem építi bele felsőkategóriás phabletébe a Vivo által már sikeresen implementált technikai újítást. A kivitelezést és a fejlesztést végző projektet nemrég állították le, így a vállalat ismét egy hátlapi biometrikus szenzor mellett teszi majd le a voksot.

Egyébként a kutatás, amivel kijelző alá épített érzékelőt szándékoznak kivitelezni nem mai keletű, a Samsung beszállítói immáron két éve dolgoznak a megvalósításon. A halasztás okai a különféle technológiai nehézségekben keresendők. Ipari források szerint egy ilyen érzékelő pontossága és tartóssága jóval kisebb, mint a tradicionális megoldásoké. Optikai érzékelők esetében azért lehet a pontossággal probléma, mert egy félig áttetsző kijelző alá helyezik be őket, jelen esetben egy OLED panel alá. Kapacitív megoldásoknál viszont a strapabírás okozhat problémákat, hiszen a megjelenítő külső rétegébe építik bele őket.

Az ultrahangos érzékelők esetében egyik problémával sem kell, hogy szembesüljünk, esetükben akadály lehet a drága előállítási költség, ráadásul jóval lassabbak, mint a hagyományos ujjlenyomat-olvasók. A Samsung LSI, a Qualcomm, a Synaptics, a tajvani IGES TEC mind ilyen fejlesztéseken dolgoznak, a fenti technológiák valamelyikével kísérletezve. Remélhetőleg jövőre már teljesen használható és tartós megoldást találnak a kérdést illetően, addig viszont úgy látszik a Samsung rajongóknak be kell érnie egy hagyományosabb megközelítéssel a Galaxy Note 9 esetében.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid