Kipróbáltuk a dupla kamerás Huawei P9-et

2

A Veletech kiállításon jártunk, ahol a Huawei P9 hazai bemutatóját is tartották, mindössze 4 nappal a készülék londoni világpremierje után. Természetesen mi is kipróbáltuk az új zászlóshajót, amit most be is mutatunk nektek röviden.

A Huawei P9 egy 5.2 colos Full HD IPS kijelzővel bír, ami maradéktalanul megállja a helyét annak ellenére is, hogy a gyártó nem erőltette a nagyobb felbontást. A vékony kávák miatt ráadásul a mobil alig lett nagyobb a 4.7 colos iPhone 6s-nél.

Huawei-P9-bemutato-01

A fém unibody ház maximálisan prémium hatást kelt, és a készülék rendkívül vékony, mindössze 6.95 mm-es. A legnagyobb érdekesség persze a 12 megapixeles dupla hátlapi kamera, amit a gyártó a német Leicával közösen fejlesztett.

Huawei-P9-header-NapiDroid

Az egyik szenzor színes képet a rögzít, ez felel a gyönyörű, élénk színekért, a másik pedig monokróm, és sokkal több fény beengedésére képes, azaz jobban visszaadja a részleteket, akár gyenge fényviszonyoknál is. A kamerák képét úgy kombinálja a P9, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen.

Huawei-P9-bemutato-02

Az autofókusz-rendszer sem egy mindennapi darab, a kamera ugyanis figyelembe veszi a kontrasztot és a mélységet, illetve a lézeres szenzor is besegít, így összességében egy rendkívül gyors és pontos megoldást kapunk. Ezen kívül érdemes még kiemelni a profi kameramódot, amivel sokféle manuális beállításhoz férünk hozzá.

Huawei-P9-bemutato-03

Természetesen mi is kipróbáltuk a P9 kameráját, és az első benyomások nagyon pozitívak voltak. Bővebben majd a részletes tesztünkben olvashattok, addig is mutatunk pár képet, amiket a P9-cel készítettünk (a fényviszonyok nem voltak túlzottan ideálisak).

sdrsdrcof

A képek át lettek méretezve, teljes méretű fotók ezen a linken.

Egyébként a 8 megapixeles szelfikamera is kiválóan teljesít, kifejezetten tiszta, éles képeket készíthetünk vele, és gyengébb fényviszonyoknál sem mond csődöt.

Az üzemidőt értelemszerűen nem tudtuk letesztelni, de a bemutatón elárulták, hogy a 3000 mAh-s akksi nagyjából 12 óra HD videózást, 8 óra 4G böngészést vagy 56 óra zenehallgatást bír, és 10 percnyi töltéssel 5 óra beszélgetési időt nyerhetünk.

Most pedig nézzünk meg még néhány képet a P9-ről! Van fekete-szürke és fehér-ezüst modell (a hivatalos megnevezés biztosan más), nálam az előbbi volt a nyerő, de ez ugyebár ízlés kérdése.

Huawei P9 képgaléria:

Huawei-P9-NapiDroid-01Huawei-P9-NapiDroid-02Huawei-P9-NapiDroid-03Huawei-P9-NapiDroid-04Huawei-P9-NapiDroid-05Huawei-P9-NapiDroid-06Huawei-P9-NapiDroid-07Huawei-P9-NapiDroid-08Huawei-P9-header-NapiDroid
Huawei-P9-NapiDroid-10Huawei-P9-NapiDroid-11Huawei-P9-NapiDroid-12Huawei-P9-NapiDroid-13

A mobil április 27-től lesz megvásárolható Magyarországon 179.990 Ft-os áron, de már április 11-én megindulnak az előrendelések. A Huawei által vállalt garancia egyedülálló Magyarországon, ugyanis 3 év teljes körű garancia jár a mobilhoz, emellett kapunk 3 hónap képernyőgaranciát (azaz ha összetörik, akkor ingyen cserélik), valamint ha 3 hónapon belül meghibásodik a készülék, akkor nem kell várni a javításra, azonnal kapunk helyette egy újat.

A nagyobb méretű, 5.5 colos Huawei P9 Plus-ról is esett szó a bemutatón, ennek az egyik fő érdekessége a Press Touch nevű nyomásérzékeny képernyő-technológia. A készülék azonban csak júniusban érkezik hazánkba, 259.990 Ft-os áron.

Ha a hardveres részletek érdekelnek, azokat itt találod.

Hogy tetszenek a Huawei új zászlóshajói?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid