Kirin 620 – új nyolcmagos processzor a Huaweitől!

1

A Huaweinek már van rutinja a házon belüli chipsetek készítése terén, ami most tovább gyarapodott, hiszen egy újabb nyolcmagos processzorral bővült a Kirin család, ami a 620-as jelölést kapja. A chipsetet nem a felső kategóriába szánják, ám a 64 bites architektúra, a nyolc mag, és az 1.2 GHz-es órajel bőven a középmezőny tetejére emelik a Kirin 620-at.

kirin 620 2

Maga a chip 28 nm-es gyártástechnikával készült, és Cortex-A53 magokkal dolgozik, valamint támogatja az LPDDR3 rendszermemóriát. Vezeték nélküli hálózatoknál a Cat. 4-es LTE a plafon, ami 150 Mbps-os maximális sebességgel kecsegtet. Grafikus gyorsítónak egy Mali450 MP4-et kapunk, kamerák támogatása terén pedig a 13 megapixeles szenzorokkal zárul be a kör. A processzor 30Hz-en kezeli majd a Full HD felbontású kijelzőket. Ha hasonlítani kellene egy másik chipsethez, akkor leginkább a Qualcomm Snapdragon 410-ese jöhet elsőként szóba, amelyhez képest a Kirin 620 némi előnnyel indul a nyolc mag miatt. Alig várjuk, hogy végre láthassunk egy mobilt, amiben ez a processzor teljesít majd szolgálatot.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid