Kisebb aksival is jobb üzemidőt tudnak az új hajlítható mobilok, mint a Galaxy S22 Ultra

0

Sokan aggódnak amiatt, hogy a Samsung új hajlítható telefonjai esetleg gyenge üzemidőt produkálnak a viszonylag kis méretű akkumulátor miatt, de egy friss teszt alapján a frissített hardver sokat javít a hatékonyságon, és emiatt még tovább is bírják, mint a Galaxy S22 Ultra.

TechDroider YouTube-csatorna készített egy remek összehasonlító videót, amelyben több aktuális csúcsmodell üzemidejét vetik össze. A Samsung részéről szerepel az új Z Fold 4 és a Z Flip 4 mellett a Galaxy S22 Ultra, rajtuk kívül pedig versenybe száll még a Xiaomi 12 Ultra, az iPhone 13 Pro Max, valamint a OnePlus 10 Pro.

A teszt során olyan szokásos tevékenységeket végeztek a mobilokkal, mint a játék, a böngészés vagy a közösségi alkalmazások használata. Elsőként az 5000 mAh-s aksival szerelt Galaxy S22 Ultra esett ki a versenyből, 8 óra 56 percig bírta energiával, és közben eléggé fel is melegedett, 50,4 Celsius fokos volt teszt végére.

A 3700 mAh-s akkuval szerelt Z Flip 4 kicsit tovább bírta, 9 óra 4 perc után merült le, és csak 42,1 Celsius fokra melegedett. Ez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a Snapdragon 8+ Gen 1 valóban sokkal jobban sikerült, mint a sima 8 Gen 1, ami az S22 Ultrában dolgozik.

Harmadiknak a Z Fold 4 esett ki, a készülék 9 óra 18 percet működött, ebben is Snapdragon 8+ Gen 1 van, az aksija viszont már 4400 mAh-s. A hőmérséklettel itt sem volt gond, 39,7 Celsius fokot mértek.

A három másik gyártó készüléke tovább bírta, mint a Samsung modelljei, bár a OnePlus 10 Pro mindössze 1 percet vert rá a Z Fold 4-re, és melegebb is volt (45,1 Celsius fok, itt is a 8 Gen 1 lehet a ludas). A Xiaomi 12 Ultra kicsit tovább ment el, 9 óra 38 perc lett az eredménye, 44,1 fokos hőmérséklet mellett. Az iPhone 13 Pro Max pedig 10 óra 35 perccel megnyerte a versenyt, miközben 40,5 Celsius fokot mértek.

Forrás, via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid