A Samsung gyárthatja a Google új, Tensor 2 processzorát

0

Nemrégiben napvilágra került néhány részlet a Google Pixel 7 okostelefonokat hajtó Tensor lapkakészlet második generációja kapcsán. Az értesülések szerint a chipsetet 4 nanométeres gyártási eljárással a fogják készíteni, mégpedig a Samsung üzemeiben.

A telefonos világot aktívan követők valószínűleg még jól emlékeznek arra, hogy tavaly a Google a világ elé tárta első, házon belül fejlesztett processzorát, amely a Tensor nevet kapta, és a Pixel 6 mobilok belsejében kezdte meg szolgálati idejét. A konstrukció talán nem volt olyan nagy teljesítményű, mint a Snapdragon 888, de azért megvoltak a maga erényei, különösen ha a mesterséges intelligenciáról vagy a gépi tanulással kapcsolatos funkciókról volt szó.

Természetesen ez a lapkakészlet már egy kicsit avítt ahhoz, hogy az idén debütáló Pixel 7 készülékeket hajtsa, így hát értelemszerűen készül a folytatás a színfalak mögött, amelyet egyelőre nevezzünk Tensor 2-nek. A legfrissebb hírek szerint a Samsung már megkezdte a processzor gyártását, ami 4 nanométeres csíkszélességgel fog rendelkezni, akárcsak a Snapdragon 8 Gen 1. Az eredeti Tensor chipet is a dél-koreai cég gyártotta, ám azt még 5 nanométeres eljárással, így az új konfiguráció jelentősen nagyobb teljesítményre lehet majd képes, mint az előző generáció.

Sajnos azon kívül, hogy milyen gyártási eljárással készül, illetve hogy újfent a Samsung gyártja, jelen pillanatban nem sokat tudni a Tensor 2 chipek kapcsán. Az értesülések szerint a lapkát sokkal hatékonyabban képesek legyártani, mint az elődöt, persze ennek nem feltétlenül lesz hatása a Tensor 2 teljesítményére. A vele debütáló mobilok árára viszont igen!

Minél gördülékenyebben történik az alkatrészek előállítása, annál nagyobb lehet a valószínűsége annak, hogy a Pixel 7 sorozat tagjai nem, vagy nem sokkal lesznek drágábbak, mint a jelenlegi modellek.

Egyelőre nincs hivatalos dátum, hogy mikor érkeznek a Pixel 7 modellek, de október környékén várható a megjelenés.

Forrás: AndroidAuthrority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid