Kiszivárogtak a Huawei-féle Nexus mobil részletei

3

Már egy ideje szóbeszéd tárgya, hogy a kínai Huawei gyárthatja a soron következő Nexus mobilt, vagy mobilok egyikét. Az egyelőre ismeretlen nevű készülék állítólag a Motorola által épített Nexus 6 utóda lesz, és maga is méretes kijelzővel érkezhet. Nemrég kiszivárogtak a referenciamodell bizonyos specifikációi, tekintsük meg ezeket!

A hírek forrása Paul Jiutang kínai IT-elemző Weibo oldala, de tekintve a történet spekulatív jellegét, érdemes fenntartásokkal kezelni az itt olvashatóakat, még akkor is, ha van bennük némi ráció.

A szóban forgó állítólagos Huawei Nexus készülék egy 5.7 hüvelykes OLED kijelzőt kaphat, amelyen nem kevesebb, mint 1440×2560 képpont terpeszkedhet. A hírek szerint a megjelenítő előállításáért a Samsung felelne.

Míg a Huawei saját felsőkategóriás modelljeiben általában egy házon belül készített HiSilicon Kirin lapka ketyeg, nem ez lesz a helyzet a Google-nek szánt mobil esetében. A keresőóriás megrendelésére készülő okostelefon belsejébe egy Qualcomm Snapdragon 810 chipset duruzsolhat, nyilvánvalóan a Google kifejezett kérésére.

Tekintve, hogy mennyire lesújtóan nyilatkoztak a Huawei vezetői a QHD felbontású megjelenítőkről, az is biztosra vehető, hogy a magas képpontszámmal megáldott Samsung panel is a Google utasítására kerülne a telefonba. A hírhez hozzátartozik, hogy állítólag az LG is visszatérne a Nexus készülékek gyártásához, mégpedig egy másik referenciamobillal.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid