Kiszivárogtak a Samsung Galaxy Tab S8 Ultra specifikációi

0

Folyamatosan egyre többet tudunk meg a Samsung Galaxy Tab S8 modellek kapcsán, ahogyan napról napra közeledünk a bemutatójuk napjához. A készülékek közül tagadhatatlanul az elképesztő méretű kijelzővel szerelt Ultra variáns lesz a legérdekesebb, ráadásul most fokozódhat a felhajtás, mert a táblagép jellemzői még részletesebben napvilágra kerültek.

Ekkora táblagépet birtokolni egy kicsit olyan, mint chipset bontani a buszon. Mindenki megvetően néz, de azért a legtöbben szeretnének egy falatot. :) Viccet félretéve, a most kiszivárgott specifikációk alapján biztosan lesznek páran, akik a jövőjüket ezzel az óriási masinával képzelik el, mások pedig majd szüntelen a létjogosultságát fogják vitatni. Azon a bizonyos 14,6 hüvelykes kijelzőn 2960 x 1848 pixel fog sorakozni, ráadásul ahogyan megszokhattuk, most is egy Super AMOLED megjelenítő kerül a tablet előlapjára, mégpedig rendkívül folyamatos, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával. A kijelző körüli keretek mindössze 6,3 mm-esek, habár ahol a szenzorsziget van, ott némileg vastagabb lesz a káva. (A lentebb látható renderek nem hivatalosak, az eddigi információk alapján készítették a tech szivárogtatás olyan fenegyerekei, mint OnLeaks.)

Sok viccelődés vagy épp vita tárgya lesz majd ez a formatervi megoldás, ami azért nem teljesen céltalan, ide ugyanis két 12 megapixeles kamera kerül majd az összeszerelés során. A Samsung Galaxy Tab S8 Ultra állítólag 208,6 x 326,4 x 5,5 mm-es házzal büszkélkedhet, tehát egy nagyon vékony, stílusos készülék kerül majd bemutatásra, remélhetőleg ez a karcsú kivitel a strapát is bírni fogja.

Hardveresen biztosan nem fog szégyent vallani, mivel a borítás alatt egy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, kiszereléstől függően 8, 12, vagy akár 16 GB RAM mellett, miközben a tárhely opciók 128, 256 és 512 GB-osak lesznek. Bővítési lehetőségre nem érdemes számítani, de ez egyelőre csak feltételezés. A Samsung Galaxy Tab S8 Ultra vékony testébe egy 11 200 mAh kapacitású akkumulátort fognak belepasszírozni, a telep állítólag támogatni fogja a 45 wattos gyorstöltést. Az egyelőre kérdéses, hogy milyen adapter kerül a dobozba, ha kerül egyáltalán.

A tableteket nem fényképezni találták ki, de ha nagyon muszáj, és nincs más kéznél, egy ilyen eszközzel is el lehet csípni a fontosabb pillanatokat. A Galaxy Tab S8 Ultra esetében egy 13 megapixeles elsődleges, valamint egy 6 megapixeles ultraszéles látószögű modullal tudjuk ezt megtenni, a már említett előlapi egységek mellett. Ami a szoftvert illeti, a táblagép Android 12 alapú One UI 4.1 rendszert fog futtatni, amelyet a jó öreg DeX asztali felület mellett egy Extra Dim, vagyis extra halvány üzemmód fog kiegészíteni a szemek kímélése érdekében. A DeX ráadásul portré módban is használható lesz, ami tovább fokozza a felület funkcionalitását.

A Samsung Galaxy Tab S8 modellek, így az Ultra variáns is valamikor 2022 elején debütálhatnak. Te tudnád mire használni ezt a méretes Apple iPad Pro kihívót?

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid