Komoly előrelépés lesz a Qualcomm Snapdragon 888 utódja

0

Nagyjából egy héttel ezelőtt kerültek felszínre azok az információk, amelyek a Snapdragon 888+ lapkakészlet teljesítményét részletezték, most viszont a Snapdragon 888 valódi utódjával kapcsolatban kerültek napvilágra különböző értesülések, mégpedig a híres szivárogtatónak, Evan Blass-nak köszönhetően. Ha az úriember nem téved mostani jóslataival, akkor bármi is lesz a szóban forgó 2022-es chipset neve – amit egyelőre nem ismerünk -, komoly előrelépés lesz a mostani generációhoz viszonyítva.

A fejlesztés ideje alatt az SM8450 modellszámú lapka a “Waipio” kódnevet viseli, az viszont egyelőre nyitott kérdés, hogy milyen néven mutatják majd be a nagyérdeműnek (Snapdragon 890, 898 vagy esetleg Snapdragon 1000?). A chipset rendkívül fejlett, 4 nanométeres gyártási eljárás révén fog készülni, és részét képezi majd a Qualcomm legújabb, X65-ös 5G modemje is. Ez a komponens képes lesz akár 10 Gbps vezeték nélküli letöltési sebességet biztosítani, míg a jelenlegi X60 “mindössze” 7,5 Gbps-ot tesz lehetővé.

Az SM8450 ezen túlmenően vadonatúj ARMv9 architektúrával debütál, és Kryo 780 magokkal végzi majd a számításokat. A grafikus gyorsítás feladata egy Adreno 730 modulra hárul, de a GPU nevén kívül egyelőre nem ismerünk részleteket. Mivel a Samsung komoly előrelépésre készül az AMD csapatával közösen fejlesztett videovezérlők révén, vélhetően a Qualcomm sem szeretne lemaradni ilyen téren.

A kamerákat egy új ISP chip, név szerint a Spectra 680 fogja vezérelni, de sajnos a képfeldolgozó komponens tulajdonságait sem részletezte a rangos tippmester. Ami a Bluetooth 5.2 és WiFi 6E kapcsolatokat illeti, a Qualcomm FastConnect 6900 chip fogja ezeket menedzselni. A szivárogtatásban még említik az Adreno 665 videofeldolgozó, valamint az Adreno 1195 kijelzővezérlő chipeket is.

Az új csúcshardver bemutatója valamikor az év vége felé várható, és a jövő év elején érkező zászlóshajó készülékekben találkozhatunk majd vele (Xiaomi Mi 12, Samsung Galaxy S22 és hasonlók).

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid