Felsült a OnePlus 6 arcfelismerője, könnyedén át lehet verni

0

A nemrég megjelent OnePlus 6 az ujjlenyomat-olvasó mellé arcfelismerőt is kapott a minél gyorsabb és egyszerűbb feloldás érdekében, ám ha valóban fontos a telefonunk biztonsága, akkor ezt inkább ne használjuk.

Egy Twitter-felhasználó nemrég osztott meg egy videót, amely alapján úgy tűnik, hogy egy egyszerű nyomtatott képpel sikerült feloldania a OnePlus 6-ot. Nem ez az első mobil, amit át lehet verni ilyen módon, de azért akkor is kínos egy kicsit a dolog.

A OnePlus egyébként reagált a videóra, és elismerte, hogy valóban nem túl biztonságos az arcfelismerőjük:

“A Face Unlock funkció megalkotásakor a kényelem volt a fő szempont, és bár tettünk bizonyos intézkedéseket a biztonság optimalizálása érdekében, inkább a jelszó/PIN/ujjlenyomat módokat ajánljuk a biztonságos lezárásra. Éppen ezért a Face Unlock nincs engedélyezve például a bankolással vagy fizetéssel kapcsolatos appoknál. Folyamatosan dolgozunk a technológiáink továbbfejlesztésén, beleértve a Face Unlockot is”

Mindez persze nem von le sokat a OnePlus 6 érdemeiből, ettől még egy remek csúcstelefonról van szó kedvező árcéduálval és villámgyors működéssel.

Via PhoneArena, forrás: Twitter

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid