Kormányügynököknek készített strapatelefont a Samsung

0

A Samsung leleplezett egy vadonatúj strapabíró okostelefont, ám a készüléket egyáltalán nem a civil vásárlók számára kínálja. A Samsung Galaxy Xcover FieldPro kifejezetten kormányzati felhasználásra, a terepen szolgálatot teljesítő ügynököknek lett fejlesztve, illetve minden olyan nem civil szektorban dolgozó munkatársnak, akiknek kemény körülmények között kell helytállniuk.

A Samsung mobilja állja az ejtéseket, ütődéseket és a vizet is, mégpedig az IP68, valamint a MIL-STD-810G besorolásoknak megfelelően. A telefon borítása alatt 4500 mAh kapacitású telep őrzi az értékes energiát, ráadásul ez egy cserélhető aksi, a készülék dobozában még egy pótakku is megtalálható. A masina töltése egyébként egy dokkolóról is történhet, így nem szükséges normál csatlakozót használni. Ami a hardvert illeti, a készülék egészen komoly felszereltséggel rendelkezik, a Galaxy S8-cal egy szinten lévő vas sokkal erősebbé teszi, mint bármi, amit eddig az Xcover szériában láttunk. A számításokat egy házon belül fejlesztett Exynos 9810 lapkakészlet végzi, ami mellé 4 GB RAM, valamint 64 GB belső tárhely pakoltak a koreaiak, és utóbbi egy akár 512 GB kapacitású micro SD kártya révén bármikor tovább bővíthető.

A telefon egészen kompakt, a megjelenítője 5,1 hüvelykes, QHD felbontású, ezúttal hagyományos 16:9 képaránnyal. A képernyő felőli oldalon 8 megapixeles kamera található, míg a készülék hátlapján egy 12 megapixeles, duál apertúrás, tripla LED villanóval segített egység virít egy ujjlenyomat-olvasó társaságában. A Samsung Galaxy Xcover FieldPro Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, de már úton van az Android 10 frissítés is. A mobil biztonságát olyan Knox verzió felügyeli, ami megkapta az USA szövetségi kormányzatának tanúsítványát.

Egyébiránt a mobilnak dedikált segélykérő, valamint push-to-talk gombja is van, előbbi akár a helyadatokat is el tudja küldeni, ha úgy állítják be. A mobil képes olyan telekommunikációs hálózatokra is csatlakozni, melyeket kifejezetten a hatóságok, a mentők és a rendőrök használnak az Egyesült Államokban. Azt nem tudni, mibe kerül egy ilyen okostelefon, de igen valószínűtlen, hogy egyszeri földi halandók a jövőben bármikor is megvásárolhatják ezt a készüléket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid