Kötelezővé tették a Facebook-fiókot a Messenger használatához

0

A Facebook csendesen elvett egy fontos lehetőséget a Messengerből, ezentúl nem lehet regisztráció nélkül használni a csevegő appot.

Nem mindenki akar Facebook-fiókot, sokan jól megvannak nélküle, az ismerősökkel való kapcsolattartás viszont fontos lehet, amire egy nagyon jó lehetőség a Messenger. Néhány éve bevezették, hogy facebookos regisztráció nélkül, a telefonszámunkat megadva lehessen használni a csevegőt, az ünnepek alatt azonban csendesen megszüntette a Facebook ezt az opciót.

A VentureBeat kérdésére reagálva a közösségi oldal szóvivője meg is erősítette a változtatást:

“Ha új vagy a Messengeren, észre fogod venni, hogy Facebook-fiók szükséges ahhoz, hogy a barátaiddal és ismerőseiddel csevegj. Úgy találtuk, hogy a Messengert használók nagy többsége Facebook-fiókkal van belépve, és egyszerűbbé akartuk tenni a folyamatot. Ha eddig fiók nélkül használtad a Messengert, akkor nincs teendőd.”

Az indoklás elég furcsa, hiszen az egyszerűségre hivatkoznak, miközben épp elvették az egyszerűbb, Facebook-fiók nélküli csevegési módot.

A jó hír, hogy akik eddig fiók nélkül, a telefonszámukkal használták a Messengert, azok számára egyelőre nem szűnik meg a lehetőség, nem lesznek hirtelen rákényszerítve a regisztrációra, akik viszont most vagy a jövőben szeretnék elkezdeni használni az appot, azoknak már kötelező a Facebook-fiók. Mindez egyébként a Messenger és a Messenger Lite alkalmazásokra is vonatkozik.

Forrás: VentureBeat

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid