Közösen dolgozik a 6G-n a Samsung és a Princeton Egyetem

0

Amikor a Samsung 2019-ben kiadta az első 5G telefont, megalapította a Samsung Research alá tartozó Advanced Communications Research Center-t. Most a Samsung Research amerikai részlege, a NextG Initiative Corporate Affiliates Program alapító tagjaként partnerségre lépett a Princeton Egyetemmel, hogy közösen dolgozzanak a 6G és a kapcsolódó technológiák fejlesztésén.

A munkában más cégek is részt vesznek, az együttműködő felek között ott van az Ericsson, az Intel, a MediaTek, a Nokia Bell Labs, a Qualcomm és a Vodafone is. A cél az, hogy az akadémiai kutatásokat végül piaci termékekké alakíthassák. A program az akadémiai és a gyártói körök mellett a politikai döntéshozókkal is igyekszik együttműködni, hiszen ők fogják a 6G-vel kapcsolatos jogszabályokat megfogalmazni.

“A NextG programunk célja az, hogy elősegítse azokat a vezeték nélküli technológiával kapcsolatos mélyreható együttműködéseket, valamint szakpolitikai kollaborációkat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a gyors változások korában érdemi innovációra és globális vezető szerepre tegyünk szert.”

– nyilatkozta Andrea Goldsmith, a Princeton Műszaki és Alkalmazott Tudományok Karának dékánja. A kezdeményezés a felhő- és peremhálózatok, az intelligens érzékelés és a hálózatok terhelhetőségének új fejlesztéseit vizsgálja. A munka már régóta megkezdődött, mivel ez a fejlesztés hosszú időt vesz igénybe.

Néhány évvel ezelőtt a Samsung azt jósolta, hogy a 6G első üzleti célú alkalmazása 2028-ban valósulhat meg, de a tömeges kereskedelmi forgalomba hozatalra csak 2030-ban kerülhet sor. Az új hálózati technológiával a tervek szerint meg lehetne valósítani az 1000 Gbps csúcsadatsebességet és a kevesebb, mint 100 mikroszekundumos késleltetést.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid