Trükközik a Huawei a P10 modellekkel? (frissítve)

7

Nagyon úgy tűnik, hogy a Huawei különböző memóriákkal látta el az egyes P10 készülékeket, és csak a szerencsén múlik, hogy ki milyen mobilt kap. Ez azért lehet problémás, mert nagy különbségek mutatkoznak a sebességet illetően. (A cikket frissítettük a Huawei nyilatkozatával.)

A Reddit fórumán merült fel a téma, ahol többen is összevetették a mobiljukat, és kiderült, hogy többféle változat van. RAM szempontjából akadnak DDR3-asok és DDR4-esek, a belső tárhely pedig lehet UFS 2.1, UFS 2.0 vagy akár eMMC 5.1 is. Ezekből kiindulva elméletileg 6 lehetséges kombináció van:

  • LPDDR3 + eMMC 5.1
  • LPDDR3 + UFS 2.0
  • LPDDR3 + UFS 2.1
  • LPDDR4 + eMMC 5.1
  • LPDDR4 + UFS 2.0
  • LPDDR4 + UFS 2.1

Ez akár még elfogadható is lenne, de sajnos jelentős különbségek vannak a különböző memóriatípusok írási és olvasási sebességében.

UFS 2.1, UFS 2.0 és eMMC 5.1

Míg egy UFS 2.1-es belső tárhelyet akár 750 MB/s-mal is lehet olvasni, addig az eMMC 5.1 sebessége még a 300 MB/s-ot sem éri el. A legjobb kombináció ennek megfelelően az LPDDR4 + UFS 2.1, a legrosszabb pedig az LPDDR3 + eMMC 5.1.

Egyelőre Kínában bukkantak fel ezek a különböző P10 variánsok, és azt még nem tudni, hogy más piacokon mi a helyzet. A mobil hivatalos specifikációi között egyébként nem szerepel, hogy milyen típusú memóriákat használ a gyártó, tehát ezt nem igazán lehet számon kérni rajtuk.

Fontos megjegyezni, hogy az teljesen normális, ha egy adott mobil különböző hardverelemekkel is piacra kerül. Előfordulhat, hogy a készülékek egy része más processzort vagy kameraszenzort használ, rengeteg ilyen példát lehetne említeni különböző gyártóktól, de ez mindaddig rendben van, amíg nincs túl nagy eltérés az egyes variációk között.

Frissítés: A cikk megjelenése után a Huawei a következő nyilatkozatot juttatta el hozzánk:

“Tudomásunkra jutott, hogy nemrégiben a Huawei P10/P10 Plus flashmemóriájával kapcsolatos viták jelentek meg az online felületeken Kínában.

A HUAWEI P10 és P10 Plus készülékek tervezésekor a Huawei több beszállítót is alkalmaz a flashmemóriával kapcsolatosan. Ezek a technológiák igen szigorú teszteken mennek át annak érdekében, hogy vásárlóinknak a legjobb felhasználói élményt tudjuk nyújtani. A Huawei a lehető legmagasabb elvárásokat támasztja a készülékeihez szükséges technológiák és komponensek kiválasztásakor.

A Huawei továbbra is elkötelezett a kiemelkedő felhasználói élmény biztosítása mellett. Ez tükröződik a HUAWEI P10 rendkívül pozitív fogadtatásában is világszerte, amely a telefon gyönyörű kialakításának és remek portréfotózási képességeinek köszönhető.”

forrás: GizmoChina, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid