Különleges ujjlenyomat-olvasót kaphat a Galaxy S10

0

Minden jel arra mutat, hogy a Samsung hamarosan elkezdi használni a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasót, és a hírek szerint egy teljesen spéci verzió kerülhet majd a mobiljukba.

A Sammobile adta hírül, hogy minden bizonnyal olyan technológiát fog használni a Samsung Galaxy S10, amit eddig még nem láthattunk. Ez egy ultrahangos szenzor lesz, ami a kijelző alatt foglal majd helyet, és az azonosítás mellett a véráramlás és pulzus mérésére is alkalmas lehet. Állítólag a dél-koreai gyártó ezt már meg is erősítette a partnereinek.

Van viszont némi csavar is a dologban. Elég régóta lehet olvasni, hogy a Samsung évek óta a saját megoldásán dolgozik, ám a legfrissebb hírek szerint ez mégsem áll olyan jól, éppen ezért a fent említett olvasót használják majd, ami a Qualcomm fejlesztése.

Azt még nem lehet tudni, hogy esetleg a Samsung teljesen felhagyott-e a fejlesztéssel, vagy tovább dolgoznak egy saját megoldáson a hosszú távú sikereket szem előtt tartva, de úgy tűnik, hogy a Qualcomm szenzora annyira jól sikerült, hogy inkább amellett teszik le a voksukat.

Az biztos, hogy a Galaxy S10-nél nagyobb változásokra számíthatunk, hiszen a Galaxy S9-nél sok kritika érte a gyártót, miszerint kevés újdonságot vonultatott fel a mobil. Elég sokak véleménye az is, hogy a fejlődő márkák (Xiaomi, OnePlus) felnőttek a feladathoz, és mostanra igen komoly verseny alakult ki a csúcskategóriában. Ám a hírek szerint megújul az Infinity Display is, ráadásul az új modellbe már 7 nm-es chip kerülhet, így igazán bizakodóak lehetnek a Samsungnál.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid