Lecsatlakoztatható kamerás okosórával készülhet a Facebook

0

Már nem először lehet hallani a Facebook okosórájáról, de a legfrissebb értesülések szerint a fejlesztők nincsenek híján az ambíciónak. Az Android rendszerű készülék állítólag két kamerát is kapna, az egyik a videotelefonálást, a másik a fotózást szolgálná, ezeket le lehetne választani az óráról, de még így is képesek lennének bizonyos funkciókra. 

A legújabb értesülések a The Verge jóvoltából jutottak el hozzánk, ők úgy tudják, hogy a készülék központi eleme egy lecsatlakoztatható kamerahub volna két képrögzítő egységgel, az egyik 1080p felbontással bírna és videóhívásokra lehetne használni, a pedig másik fotózásra volna hivatott, és ez autofókusszal is rendelkezne. A modul leválasztott állapotában is képes lenne képek és mozgókép rögzítésére. A hírek forrásai úgy tudják, a Facebook célja az, hogy az órát a felhasználók okostelefon gyanánt használják, és harmadik felek által készített kiegészítőkkel szeretnék kompatibilissá tenni a kameramodult, így azt mondjuk hátizsákokra is rögzíthetnénk.

Állítólag az okosóra működéséhez nem szükséges semmilyen telefon párosítása, az teljesen önállóan képes lesz gazdáját szolgálni. Úgy hírlik, a Facebook már most is tárgyal a szolgáltatókkal, hogy azok forgalmazzák az órájukat, és az a saját LTE modemje révén képes lehessen hívásokat indítani és a mobilinternetre csatlakozni. A készülék fitnesz funkciókkal is bírna, és többek között ellátnák pulzusmérő szenzorral is. A készülék jövőbeni verziói arra is alkalmasak lesznek, hogy irányítsák a Facebook kiterjesztett valóság szemüvegét.

Egyelőre nem érdemes fél lábon állva várni a Facebook okosóráját, mert az állítólag 2022 nyarán jelenhet meg, ha minden igaz, nagyjából 400 dolláros vételár mellett, persze addig az összeg még simán változhat. A Facebookot egyébként megkeresték a sajtó munkatársai az órával kapcsolatban, de a közösségi média szóvivői tagadták annak létezését.

Elsőre talán furcsa ötlet lehet egy Facebook gyártmányú okosóra piacra dobása, de egy ilyen húzásnak megvolna a maga értelme. Saját hardverrel a birtokukban nem kellene szembesülniük azokkal a korlátozásokkal, amelyeket az olyan cégek, mint az Apple vagy a Google szabnak ki rájuk. Szabadon lehetne adatokat gyűjteni vagy alkalmazásokat terjeszteni, megkerülve az említett cégeket nem kellene aggódni olyanok miatt, mint a szigorított adatvédelmi ellenőrzések és más hasonló “kellemetlenségek”.

Mindezek ellenére a Facebooknak állítólag nincsenek nagy tervei az órával, legalábbis eladási számok terén, a kezdeti időszakban nem is számítanak nagy sikerre. Nem céljuk az olyan készülékek babérjaira törni, mint az Apple Watch, ez inkább afféle kísérlet, amelynek esetleges pozitív fogadtatása további termékek piacra dobásához vezethet.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid