Leegyszerűsödik a Play Áruház

2

A Google Play Áruház kinézete az évek során elég sokat változott. Ennek oka, hogy ma már jóval többet kínál, mint egy egyszerű alkalmazásbolt, hiszen filmeket, zenéket és könyveket is bármikor vásárolhatunk rajta keresztül. Ez a sok funkció viszont bonyolultabb felhasználói felületet eredményezett. Ezen szeretne most változtatni a Google, aminek a tervezetét egyik mérnökük most meg is osztott a Google+ oldalán.

Jelenleg a Play Áruház 5 különböző kategóriába sorolja a tartalmait: Alkalmazások, Játékok, Filmek, Zenék és Könyvek. A Kirill Grouchnikov (a Google emlegetett mérnöke) által megosztott képeken azonban már csak két főkategória látható: az Apps & Games (Alkalmazások és Játékok), valamint az Entertaiment (Szórakozás).

google play 3

Természetesen ezekre kattintva megtaláljuk a már eddig ismert alkategóriákat is, azonban kicsit átrendezve. Az Apps & Games fül megkülönbözteti a Toplista, Játékok, Kategóriák és Család menüpontokat, így tovább szűkíthetjük szeretett alkalmazásboltunk kínálatát. Az Entertaiment kategóriában pedig a Filmek, Könyvek, Zenék és Újságok között böngészhetünk majd. Igaz Magyarországon az újságos fül jelenleg még nem érhető el a Play Áruházban.

google play 1

Ezenkívül szintén újdonság lesz a szövegek jobbról balra történő megjelenítésének a lehetősége, igaz, ezt a funkciót főleg a tőlünk keletebbre élők fogják értékelni.

google play 2

Az új frissítés tehát visszaidézi majd a klasszikus alkalmazásbolt hangulatát az Apps & Games menüpont keretein belül, ahol semmi sallang, csakis kizárólag alkalmazások lesznek elérhetőek; míg az Entertaiment fül összegyűjti az összes egyéb tartalmat, amit a Google jelenleg kínál számunkra.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid