Leértékeli a Facebook azokat a felhasználókat, akik álhíreket osztanak meg

0

Jelentős változást jelentett be a Facebook, már nem csak figyelmeztetésekkel küzdenek az álhírek ellen, hanem azokat a felhasználókat is szankcionálni fogják, akik rendszeresen valótlan tartalmakat osztanak meg az ismerőseikkel.

Nemrég Magyarországon is beindult a Facebook tényellenőrző szolgáltatása, ami megjelöli a valótlan információkat tartalmazó híreket, videókat. Ha valaki ilyen posztokat nyit meg, vagy esetleg tovább is akarja osztani ezeket, akkor egy figyelmeztetés jelenik meg, hamarosan azonban súlyosabb intézkedéseket is bevetnek azokkal szemben, akik gyakran osztanak meg kamu híreket.

A Facebook bejelentette, hogy már nem csak a valótlan információkat terjesztő oldalak és csoportok ellen lépnek fel, hanem a privát felhasználók ellen is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki rendszeresen álhíreket és megtévesztő bejegyzéseket posztol, vagy oszt tovább, azokat “leértékeli” a Facebook algoritmusa, és sokkal kevesebb embernek fogja megmutatni az illető tartalmait.

Az álhírnek jelölt posztoka elérését eddig is csökkentette a Facebook, az újítás viszont most az, hogy aki ilyeneket oszt meg, annak az összes bejegyzése büntetés alá kerül, vagyis alig fogják látni az ismerősei.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid