Leleplezték a Black Shark 4S és 4S Pro gamer mobilokat

0

A tegnapi napra ígérték a Black Shark 4S mobilok érkezését, és ennek megfelelően be is futott a Black Shark 4S és a 4S Pro. A játékokra kiélezett készülékek elsősorban formatervükben változtak, újratervezett hátlapot kaptak, és az alapmodell még egy speciális Gundam Edition kiadásban is elérhető lesz. A Pro egyik különlegességét pedig a megnövelt teljesítmény adja, mert a burkolat alatt immáron Snapdragon 888+ lapkakészlet dolgozik, míg az alap modellben Snapdragon 870-et találunk.

Ami a képernyőket illeti, a két újdonság teljesen megegyező méretű és típusú panelt kapott, ami jelen esetben egy 6,67 hüvelykes Samsung E4 AMOLED megoldás Full HD+ felbontással és 144 Hz-es képfrissítési rátával, az érintési mintavétel pedig 720 Hz-es, ami a késleltetést mindössze 8,3 ezredmásodpercre csökkenti. Ezt kifejezetten egy játékokat érintő újítás, de valószínűleg gépelés, vagy a felhasználói felület menedzselése közben is meghálálja majd magát.

A Black Shark 4S és a 4S Pro belsejében UFS 3.1 és SSD tárolóchipek találhatóak RAID-be kötve, amelynek köszönhetően sokkal gyorsabb olvasási és írási sebesség válik elérhetővé, mint a legtöbb jelenleg forgalomban lévő okostelefon esetében. A készülékek hardverét folyadékhűtés igyekszik hűsen tartani.

Játékokra tervezett okostelefont nem kifejezetten a kamerák miatt vásárolunk, ennek ellenére a két újdonság egészen korrekt fotózási képességekkel bír. A Black Shark 4S Pro hátoldalán 64, míg az alapmodellen 48 megapixeles elsődleges képrögzítő egység foglal helyet. A telefonokon ugyanaz a 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint 2 megapixeles mélységérzékelő található, és az előlapi 20 megapixeles modul is megegyezik.

A gamer mobilok belsejében továbbra is 4500 mAh kapacitású akkumulátor található, amely támogatja a 120 wattos gyorstöltést, ráadásul a szükséges töltőfej ott lesz a készülékek dobozában. A Gundam-franchise rajongói valószínűleg oda és vissza lesznek a spéci 4S változatáért, amely menő hátlapi dizájnnal, piros és kék színű ravaszokkal, védőtokkal és egy színpompás dobozban kerül forgalomba. A készülék mellé elérhető egy egyedi téma is, amely kizárólag a telefon ezen változatán jelenik meg. A 4S Pro viszont, bár alapvetően ugyanazt a formatervet kapta, neonzöld LED-világítással érkezik, amely akár értesítési fényként is működhet, de játék közben is világíthat, mint egy ne-zavarj lámpa.

A Black Shark 4S és 4S Pro JoyUI 12.9 felületet futtat, ami lényegében nem más, mint egy MIUI 12.5 interfész Android 11 alapokon, néhány játékkal kapcsolatos extra funkcióval és módosított külalakkal kiegészítve. Az újdonságok előzetes regisztrációja már él, az első villámvásár október 15-én kerül megrendezésre. Az alapmodell fekete vagy fehér árnyalatban lesz kapható, a 8/128GB-os változatért 420, a 12/128GB-os kiszerelésért pedig 465 dollárt kell majd leszurkolni, a 12/256 GB-os kiadás pedig 510 dollárt kóstál majd, helyi pénzből átszámítva.

A Gundam Edition modellben 12 GB operatív memória és 256 GB háttértár található. Ezt a készüléket 545 dollárnak megfelelő jüanért lehet majd beszerezni.

A Black Shark 4S Pro szintén fekete vagy fehér árnyalatban lesz beszerezhető, a 12/256 GB-os modell 755, míg a 16/512 GB-os változat 855 dollárt kóstál majd.

Magyar pénzbe átszámolva az alap 4S durván 130 ezer Ft-os, a 4S Pro pedig 234 ezer Ft-os árról indul, de nemzetközi megjelenésről egyelőre nem esett szó, és ha lesz is európai forgalmazás, akkor itt némileg magasabb összegekre számíthatunk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid