Leszámol a YouTube a reklámokat blokkoló appokkal, nem fognak betölteni a videók

0

A Google tavaly kezdte meg a harcát a reklámblokkoló bővítményekkel és programokkal, aminek végső soron az a célja, hogy minél többen fizessenek elő a hirdetésmentes YouTube Premium szolgáltatása. Most tettek egy újabb nagy lépést, mindenféle alkalmazást igyekeznek tiltani, amelyek hasonló célokat szolgálnak.

A Google bejelentette, hogy elkezdi alkalmazni a hirdetésblokkolás elleni irányelveket azon harmadik féltől származó alkalmazások ellen, amelyek megsértik a YouTube szolgáltatási feltételeit.

Ezúttal kifejezetten a reklámokat blokkoló mobilos appok kerültek célkeresztbe. Ezek egy része magán a YouTube-on szünteti meg a reklámokat, míg olyanok is akadnak, amelyek alternatív lejátszóként működnek a YouTube app helyett.

A Google azt próbálja elérni, hogy egyik megoldás se működjön tovább, ami a hirdetéseket blokkolja. Ilyen esetekben egyszerűen csak nem fogják engedélyezni a lejátszást, és az alábbi hibaüzenet jelenik meg:

A következő tartalom nem érhető el ebben az alkalmazásban. Használja a YouTube legújabb verzióját.

Ilyen alternatív lejátszók például a ReVanced vagy a NewPipe, ezekkel is akadhattak problémák az elmúlt napokban, de tudomásunk szerint a legújabb verziókat használva jelenleg még működnek. Azt viszont nem tudjuk, hogy meddig.

 

Forrás: YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid