Letesztelték a bivalyerős Snapdragon 820-at

1

A Snapdragon 810 túlmelegedési gondjai után nem csoda, hogy sokan már a Qualcomm következő csúcshardverére, a Snapdragon 820-ra várnak, amiről most napvilágra került pár friss teszteredmény. Ezek alapján egy bivalyerős processzorra számíthatunk.

Jelenleg még nincs igazi versenytársa a Samsung Galaxy S6-ban szolgálatot teljesítő Exynos 7420-nak, a dél-koreaiak saját fejlesztésű processzora simán letarolja a mezőnyt, többek között Snapdragon 810-nél is számottevően erősebb. A Qualcomm következő nagy dobása azonban már egy ligában játszik majd a Samsung processzorával, legalábbis ami a teljesítményt illeti.

Érdemes egy pillantást vetni az alábbi teszteredményekre:

Snpdragon 820 eredménye a Geekbench tesztprogramban

Snpdragon 820 eredménye a Geekbench tesztprogramban

Exynos 7420 (Galaxy S6)

Exynos 7420 (Galaxy S6)

A Snapdragon 820 egymagos teljesítményben simán felülmúlja a Samsung processzorát, hiszen az előbbi 1732, míg az utóbbi 1486 pontot ért el. Ez minden bizonnyal a Qualcomm egységébe szerelt új, Kyro processzormagoknak köszönhető, amik akár a 3.0 GHz-es órajelet is elérhetik. A többmagos tesztben az Exynos 7420 némileg felülmúlja a Snapdragon 820-at, de azért nem túl nagy a különbség.

A Qualcomm új fejlesztése tehát simán felveszi majd a versenyt a Samsungéval, a 14 nm-es gyártástechnológia miatt pedig talán a melegedéssel sem lesz probléma. Már csak egy gond van, mégpedig az, hogy mire kijön a Snapdragon 820, addigra valószínűleg a Exynos processzorból is lesz újabb modell, például a Note 5-be szánt 7422. Egyébként már az Exynos 7430 is fejlesztés alatt áll, de ez még nem lesz kész szeptemberre a hírek szerint.

A Snapdragon 820-ra visszatérve, valamikor idén ősszel debütálhat a Qualcomm üdvöskéje, és olyan gyártók mobiljaiba kerülhet bele elsőként, mint például a Sony, a HTC és a Xiaomi.

GSMDome

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid