Letiltja a OnePlus a mobilja negyedik kameráját, mert az átlát bizonyos anyagokon

0

Nemrég számoltunk be róla, hogy a OnePlus 8 Pro színérzékelő kamerája egy nem várt képességgel rendelkezik, átlát egyes anyagokon. A gyártó nem akarja, hogy ezzel visszaéljenek a felhasználók, ezért le fogják tiltani ezt a lehetőséget.

A OnePlus 8 Pro hátoldalán két 48 MP-es kamera (széles és ultraszéles látószögű), egy 8 MP-es telefotó kamera, valamint egy 5 MP-es színérzékelő szenzor található. Utóbbi eleinte csak egy kissé fölösleges extrának tűnt, hogy ráírhassák a mobilra “quad kamera” jelzőt, de a napokban bombaként robbant a hír, hogy a szenzor képes átlátni bizonyos dolgokon.

Nyilván nincs szó valódi röntgenlátásról, és nem is működik túlzottan sok esetben, ahol viszont igen, ott nagyon látványos az eredmény. Főleg vékony, fekete műanyaggal borított műszaki cikkek belsejébe lát bele a kamera, de felmerült annak is a lehetősége, hogy akár ruhákkal is működhet a dolog.

A visszaélések elkerülése végett a OnePlus nemrég bejelentette, hogy frissítés révén le fogják tiltani a színérzékelő kamerát a telefonokon, Kínában hamarosan ki is adják az update-et, ami utána a nemzetközi készülékekre is eljut. Emiatt bizonyára lesz majd egy kis felháborodás a tulajok részéről, de fontos kiemelni, hogy a vállalat szerint egy ideiglenes lépésről van szó. Valószínűleg igyekeznek majd egy olyan megoldást kidolgozni, amivel használható lesz a negyedik kamera, de nem lehet majd visszaélni vele, ez azonban időbe fog telni.

  • Frissítés: újabb infók érkeztek a OnePlustól. Úgy néz ki, hogy végül csak a kínai modelleknél kapcsolják le a színérzékelő kamerát szoftveresen. A nemzetközi készülékeket akkor fogják frissíteni, amikor elkészült egy jobb megoldás, aminél nem szükséges teljesen kiiktatni a szenzort.

Via XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid