Elkezdte visszaállítani a jobb minőséget a Netflix

0

Más platformokhoz hasonlóan a Netflix is korlátozta a videók bitrátáját Európában a koronavírus-járvány miatt, hogy ne legyenek túlterheltek a hálózatok. Ez elég jelentős, szemmel is jól látható minőségromlást eredményezett, most azonban elkezdték visszakapcsolni a nagyobb bitrátát.

Még korántsem vagyunk túl a járványon, és nem is szabad visszatérni a korábbi életvitelünkhöz, de már látszanak az enyhülés első jelei. Éppen ezért sokak örömére a Netflix úgy döntött, hogy elkezdi visszaállítani a jobb minőséget, de persze csak fokozatosan.

Március végén vezették be a korlátozást, és bár a videók felbontása nem változott, a bitrátát jelentősen visszavették, hogy kevesebb legyen a lefoglalt sávszélesség. Egy 4K videó esetében a tipikus érték 15Mbps, ezt nagyjából a felére csökkentették, ami jól látható minőségromlást eredményezett.

Elsőként Németországban állt vissza a jobb minőség a beszámolók szerint, és hamarosan más régiókban is ezt tapasztalhatják majd a felhasználók. A Netflix meg is erősítette a hírt, miszerint megkezdték a korlátozás feloldását.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid