Jön a Redmi 10X, egy új Redmi telefonszéria első tagja

0

A Xiaomi alá tartozó Redmi hamarosan egy új telefonszériát mutat be, amelynek nevében az X különbözteti meg a készülékeket a többi általuk forgalmazottól. Az újdonságok a hivatalos álláspont szerint a már meglévő K-széria alatt foglalnak majd helyet a ranglétrán, és a friss kedvcsinálók, valamint a Redmi vezetője szerint közel felsőkategóriás felhasználói élményt biztosítanak. Az első okostelefon, ami megjelenik közülük, a Redmi 10X lesz, amiről most nyilvánosságra hoztak néhány teasert, és Lu Weibing, a brand vezére is elárult róla pár dolgot.

Nem akarjuk egyesével megmagyarázni, mit jelentenek ezek a plakátok, összességében véve egy olyan okostelefonról van szó, amit elsősorban, de nem kizárólag a fiataloknak szánnak a Redmi munkatársai. A cél a telefon árához képest sokkal magasabb felhasználói élmény biztosítása a legújabb technológiák révén.

A készülék egyik legfontosabb jellemzője az 5G hálózatok támogatása, tehát a Redmi X10 lesz az első olyan Redmi mobil a K szérián kívül, ami lehetővé teszi ezt, ráadásul képes lesz egyszerre két SIM kártya révén is csatlakozni az új generációs telekommunikációs frekvenciákra.

A villámgyors mobilinternet mellett a telefon VoNR (hanghívások 5G hálózaton keresztül) támogatással is bírni fog, de mindehhez persze kell egy megfelelő lapkakészlet is, ami lehetővé teszi mindezt.

A fentebb említett lehetőségeket a MediaTek vadonatúj chipsete biztosítja, ami a Dimensity 820 névre hallgat. Lu Weibing állítása szerint az újdonság képes lesz majdnem azt a teljesítményt hozni, amelyet a zászlóshajó lapkák.

Az előzetes benchmark eredmények alapján számítási erejét tekintve az új lapka valahol a Snapdragon 845 és az Exynos 9810 környékén helyezkedik el, ami valóban remek eredmény egy középkategóriás konstrukciótól.

A 400.000 feletti AnTuTu pontszám is a chipset versenyképességét jelzi.

Tehát az új Redmi X telefonszéria első tagja a Redmi 10X lesz, amelyet május 26-án mutatnak be néhány szintén Redmi márkájú televízió társaságában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid