LG G3 vízió

2

A Dél-Koreai tech vállalat pár hónappal ezelőtt dobta az üzletek polcaira az idei évi csúcs modelljét az LG G2-őt. Szintén a gyártó műhelyében készült, immáron másodjára a Google referencia készüléke is a Nexus 5. generációs okostelefonja, amely jól mutatja, hogy az LG felfelé ívelő pályát fut be. Illetve ne feledjük, hogy tablet fronton is remekelt a cég idén a G Pad-del. A G2 egy nagyon impresszív modell, szakítottak az eddigi formatervvel az LG emberei, és hardveres fronton is tudtak olyat alkotni, amiben túlmutat a felsőkategóriás vetélytársaitól, lásd a kiemelkedő üzemidőt. Ennek ellenére is a vártnál kissé kevésbé fogyott a telefon az eddigiekben, ez talán betudható a Nexus 5 és G2 közötti árrésnek.

LG_amazing

Nos, talán korai lehet még, de a külföldi nevesebb geek (kocka) oldalakon már elindult a találgatás, hogy vajon milyen specifikációval fog rendelkezni, az LG következő zászlóshajója. Lássuk mit jósolnak a kijelzővel kapcsolatban, valószínűleg a hasonló kaliberű csúcskészülékeknek megfelelően QHD (Quad HD) felbontással fog rendelkezni, amely 2560×1440 képpontot jelent. Ez más szóval 2K-s 16:9-es képarányt eredményez a G3 számára, elviekben persze, mivel hivatalos megerősítés még nincs az LG részéről, a kijelző méretéről pedig nem esett még szó. Továbbá nagyon valószínű, hogy nyolc magos processzor fog felelni a lebegőpontos számításokért, ami a következő generációs csúcsmodelleknél alapvető lesz és jó eséllyel az sem kizárt, hogy ezt a processzort már maga az LG fogja gyártani házon belül, saját nevével fémjelezve, mint ahogyan azt a Samsung is tette az Exynos SoC családdal. Talán sikerül kamerás fronton is olyan szenzort építeni, ami képes lesz érdemben felvenni a harcot a Nokia megoldásaival, mint például azzal, ami a Lumia 1020-ban van. Valamint az előlapi kamera is magasabb felbontásra lesz képes.

!Update: az LG háza tájáról érkező anonim forrású információk szerint a HTC One Max és az Iphone 5S példájára nagy valószínűséggel a G3-ban is lesz ujjlenyomat olvasó, valamint az eszköz képes lesz kommunikálni az LG „G-Arch” okosórájával, amely szintén a jövőévben kerül majd bemutatásra (egy lehetséges időpont a 2014 februárjában Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress). 

Tehát ezek egyelőre csak spekulációk (ám megalapozottak) és még a G3 megjelenési dátuma sincs meghatározva, az sem hogy melyik negyedévében várható. Azonban ami már tényszerűnek mondható, hogy 2014 a 8 magos processzorok és a QHD azaz 2K-s megjelenítővel szerelt csúcskészülékek éve lesz.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid