LG V10-em van, biztosan kell rá tokot vennem?

1

Nem. Ha csak arra volt szükséged, hogy valaki megerősítsen ebben az egyébként nem túl előnyös döntésedben, akkor már végeztél is a cikkel. Ha azonban valóban érdekel, hogy milyen körülmények között milyen védelemre van szüksége okostelefonodnak, szívesen elmondjuk, mire kell figyelned és milyen LG V10 tokok közül válogathatsz.

Egy okostelefon számos módon megsérülhet. A legáltalánosabb eset, hogy zsebből vagy táskából előkapva kicsúszik a kezedből és a padlón vagy az utca betonlapjain landol. Nem tesz jót azonban a telefonodnak az sem, ha véletlenül ráülsz vagy ráejtesz egy nehéz, kemény tárgyat. Az olyan extrém eseteket, amikor a féltékeny párod húsklopfolóval esik neki a telefonnak, mert megtalálja az igencsak félreérthető titkos üzeneteid, most inkább meg sem említjük. Az ilyen jellegű direkt károkozásoktól ráadásul egyetlen tok sem fogja megvédeni az eszközt.

Most megmutatjuk, melyek a legnépszerűbb és leghatékonyabb védelmet biztosító LG V10 tokok.

Átlátszó LG V10 tok – Spigen Liquid Crystal

Feltételezhetően benned is megfogalmazódott már a gondolat, hogy érdemes lenne valamilyen védőréteggel bevonni a készüléked, hogy megóvd azt a különböző sérülésektől. Egészen idáig azonban mindig elvetetted az ötletet, mondván: “nyilván szeretném elkerülni, hogy a telefon fél éven belül karcos, kopott és csúnya legyen, de olyannyira tetszik a V10 kialakítása, hogy nem takarnám el semmilyen tokkal sem.”

Ha most magadra ismertél, van egy jó hírünk, a Spigen Liquid Crytal átlátszó LG V10 tokjait Neked találták ki. Az ultravékony, pehelykönnyű kiegészítő láthatatlan védőréteggel vonja be a készüléket, mely megóvja azt az esetleges karcolásoktól és kisebb ütődésektől. Ráadásul a csatlakozók és gombok mentén fellelhető kivágások is olyannyira precíz kialakításúak, hogy észre sem fogod venni, hogy valami van a telefonodon.

lg-v10-tok-01

A kiegészítő belsejében található pontmintáknak köszönhetően a tok nem buborékosodik fel és így az esetlegesen a tok és a készülék közé kerülő mikroszennyeződéseket is távol tartja. A védőtok fogása rendkívül könnyed, mégis stabil. Ennek köszönhetően nehezen csúszik ki a kezedből használat közben, bár a V10 kialakítása már önmagában is abszolválhatja ezt a problémát. Egy biztos, ha le sem ejted, nem is törhet össze.

Azt azonban érdemes kiemelni, hogy ez a tok nem védi meg a készüléket a komolyabb igénybevétel során esetlegesen fellépő nagy erejű ütődésektől. Ha tehát jellemzően nem kíméled a telefonod, érdemes egy erősebb, masszívabb tokot választanod.

Ha azonban nálad általában nincs nagy veszélyben a készülék, az átlátszó LG V10 tokot 6.490 Ft-ért vásárolhatod meg a Smart Clinic webshopjából.

Elegáns, vékony LG V10 tok – Thin Fit

Amennyiben egy a Liquid Crystal-nál valamivel masszívabb LG V10 tokot keresel és nem probléma, ha a kiegészítő nem átlátszó, érdemes egy pillantást vetned a Thin Fit elnevezésű kemény polikarbonát anyagból készült tokra.

A kiegészítő neve is utal arra, amiben igazán erős. A Spigen Thin Fit LG V10 tokok súlya ugyanis már annyira elenyésző, hogy felhelyezését követően a készülék inkább veszít súlyából, semmint gyarapodna. A csatlakozók és a kamera menti kivágások rendkívül precízek. Töltés vagy fülhallgató csatlakoztatás, esetleg fényképezés során tehát biztosan nem zavar majd a tok.

lg-v10-tok-02

Emellett a gombok nyomása is természetes érzetet nyújt. Számtalan olyan tokkal találkoztunk már, amelynek gombfedői rettentő kényelmetlen, durva hatást keltettek minden gombnyomás alkalmával. A Thin Fit nem tartozik ezek közé.

A Thin Fit dizájnja letisztult, elegáns és visszafogott. Ha tehát egy olyan tokot szeretnél, amellyel éppúgy mutatkozhatsz egy hivatalos eseményen, mint egy baráti találkozón, akkor mindenképpen érdemes beszerezned ezt az elegáns LG V10 tokot, melynek ára 6.490 Ft.

Rugalmas LG V10 tok – Rugged Armor

A Rugged Armor már a nehézfiúk kategóriája. Ha gyakran előfordul, hogy leejted a készüléked vagy heves gesztikulációk közepette nekiütöd valamihez, egészen biztosan nem elég számodra az átlátszó Liquid Crystal vagy az elegáns Thin Fit. Te a rugalmas, mégis masszív LG V10 tokot keresed.

Kialakításában ugyanaz a precizitás jellemzi, mint a korábban említett két tokot. A gyártó különösen ügyelt arra, hogy a kamera körüli kivágás még csak véletlenül se lógjon bele a képbe – ez teljesen reális elvárás egy valamire való tokkal kapcsolatban, de láttunk már karón varjút… A csatlakozók menti kivágások pedig a töltő- és fülhallgató kábelek könnyed, zavartalan csatlakozását biztosítják.

A Rugged Armor fogása annyira magabiztos, hogy néha az az ember érzése, hogy a készülék szorítja a felhasználó kezét és nem fordítva. Ezt egyébként az egyszerre bordázott és pontozott kialakításával éri el a kiegészítő, amely tökéletesen igazodik a V10 alapvetően bordázott hátlapi felületéhez. Ráadásul a tok belső része is bordázott, így a telefon még csak véletlenül sem csúszkál benne. Néhány tokban pontosan azért karcolódik meg a készülék, mert a tok rögzítése nem elég stabil.

lg-v10-tok-03

Azt nem mernénk állítani, hogy ennél elegánsabb tokot még soha nem láttunk, de a Rugged Armor teljesen vállalható. Ahhoz képest, hogy milyen típusú sérülésektől képes megóvni a telefonod, kifejezetten vékonynak mondható, a súlya pedig valóban rendkívüli könnyed. Komolyabb hegyi túrákhoz azért ezt a tokot sem ajánljuk nyugodt szívvel, de a mindennapos használat során igen komoly védelmet nyújt készüléked számára.

Ha rád kifejezetten igaz, hogy nem kíméled a készüléked, nem is kérdés, hogy a 6.490 Ft-ért beszerezhető, rugalmas LG V10 tokot kell megvenned.

Összegzés

Nem kötelező tehát tokot vásárolnod a készülékedre, de ha nem vagy biztos abban, hogy az év 365 napján hímes tojásként tudsz bánni az eszközzel, érdemes beszerezned egyet a fent említett V10 tokok közül.

lg-v10-tok-04

Hangsúlyozzuk, ezek a kiegészítők nem nyújtanak extrém védelmet a készülék számára, ha tehát ipari alpinistáknak való tokokat keresel, nem ezeket keresed. Ha viszont egy olyan tokra van szükséged, amely megóvja a készüléked a mindennapok során előforduló sérülésektől, és még csak nem is ciki velük megjelenni, akkor a Spigen fent említett tokjai tökéletes választásnak bizonyulnak majd számodra.

napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid