Lifestage – Elkészült a Facebook új, fiataloknak szánt appja

0

A Facebook népszerűsége egyelőre töretlen, ám a fiatalabbak egyre inkább másfajta közösségi szolgáltatások felé fordulnak, ami hosszabb távon aggodalomra adhat okot. Éppen ezért készítette el a Facebook egyik 19 éves fejlesztője a Lifestage nevű appot, ami leginkább a középiskolások körében válhat népszerűvé.

Az új platform a videók köré épül. A felhasználóknak a Facebookhoz hasonlóan egy profilt kell létrehozniuk magukról, ám szöveges infók helyett videót kér az app arról, hogy milyen, amikor boldogok vagy szomorúak vagyunk, miket szeretünk, miket nem szeretünk, kik a barátaink, vagy éppen hogyan táncolunk. A megadott felvételeket a Lifestage egy komplett videós profillá alakítja, amit bárki megnézhet. A Facebook külön ki is emeli, hogy minden feltöltött infó publikus:

Minden, amit posztolsz a Lifestage-en, az publikus, azaz bárki láthatja az iskoládon belül vagy kívül. Nincs mód a videóid közönségének korlátozására. Nem tudjuk megerősíteni, hogy akik azt állítják, hogy az iskoládba járnak, azok valóban oda járnak. Az összes videó, amit a profilodra feltöltesz, teljesen publikus tartalommá válik.

Elég aggasztó, nem?

A Lifestage egyébként elvileg szigorúan 22 év alattiaknak szól, aki idősebb ennél, az is regisztrálhat, de mások profilját nem nézheti meg. Az app tehát a középiskolás korosztálynak szól leginkább.

lifestage-app-ios

Természetesen lehet Facebook-profillal is regisztrálni, de ez nem kötelező hozzá. Amit fontos megadnunk, az az iskolánk neve, e köré épül ugyanis az app. Ha egy suliból legalább 20-an regisztrálnak, akkor feloldják az adott intézményt, és az oda járó személyek szabadon böngészhetnek a szintén oda járó felhasználók videói között.

A Lifestage egyelőre csak iOS-re érhető el, de mindenképpen tudatni fogjuk veletek, ha Androidra is megjelenik.

források: TechCrunch, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid