Nem lesz Android 6.0 a Samsung Galaxy Tab S modellekre (frissítve)

1

A Samsung Galaxy Tab S széria első generációjával a koreai gyártó keményen megmutatta, milyennek kell lennie egy vékony, csúcsfelszereltséggel rendelkező tabletnek. A készülékeket szolgáltatók is kínálták, így kedvező feltételek mellett hazánkban is sokan hozzájutottak. A kétféle méretben (8.4 és 10.5 col) gyártott táblagépet a vállalat Lollipop rendszerre még felfrissítette, de úgy látszik ezzel a történet véget is ért, mert a masinákra már nem lesz hivatalos Marshmallow.

Gondolom velem együtt mások sem feltétlenül cserélik a kütyüiket minden évben, avagy félévente, így amikor kiderül, hogy megszűnik a gyártói támogatás a birtokolt eszközünkre, egy kicsit mind csalódottá válunk. Alig egy hónapja röppentek fel olyan értesülések, amelyek szerint 2016 harmadik negyedévében az említett készülékek megkapják az újabb Androidot, de most maga a gyártó fedte fel, hogy ebből bizony nem lesz semmi.

tab s no marshmallow

Egészen pontosan a Samsung Hollandia Facebook-oldalán tették közzé a lesújtó hírt, amikor egy felhasználó rákérdezett a tényállásra. Igazából nem tudni, miért is döntöttek így a Samsungnál, hiszen a táblagépek még két évesek sincsenek. (Érdekes módon alig egy hónapja tűnt fel egy Samsung Galaxy Tab S 10.5 egy szintetikus tesztprogram adatbázisában, úgy, hogy közben Android 6.0.1 Marshmallow futott rajta…)

Frissítés: A Samsung görög Facebook-oldalán azt állítják, hogy mégis megkapják a készülékek az Android 6.0-t, azaz van még remény.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid