Könnyen karcolódik a Note 7 kijelzője?

2

A Samsung büszkén jelentette be, hogy a Galaxy Note 7 az első Gorilla Glass 5-tel szerelt készülék, de vajon jó ez nekünk?

A Gorilla Glass 5 gyártója, a Corning azzal promotálta új védőüvegét, hogy egy leejtés során sokkal nehezebben törik, mint a korábbi Gorilla Glass 4, és emellett nem csökkent a karcállóság. Ez remekül hangzik, de sajnos nem igaz, legalábbis erre utal az alábbi tesztvideó.

A videó készítője többek között a Note 7 karcállóságát is próbára tette, és arra jutott, hogy már egy 3-as keménységű (Mohs-féle keménységi skála) eszközzel is meg lehet karcolni az új csúcsmodell kijelzőjét, miközben a Note 5, az S7 edge, vagy szinte bármelyik más újabb csúcsmobil megkarcolásához legalább 6-os keménységű eszköz kell.

A Corning gyorsan reagált a videóra, szerintük az Gorilla Glass 5 keménységi értéke nagyobb 3-nál, és amit a kijelzőn látunk, az nem feltétlenül karc. Az is elképzelhető, hogy a használt (puhább) eszköz “maradványa” látható a kijelzőn, amit adott esetben nagyon nehéz eltávolítani, és karcnak tűnhet.

Hogy mennyire helytálló a Corning magyarázata, az idővel biztosan kiderül, de egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy valóban csökkent a karcállóság a Note 7 esetében. Az persze már más kérdés, hogy ez számít-e egyáltalán, hiszen hatalmas felelőtlenség egy ilyen csúcsmobilt megfelelő védelem nélkül használni. Remek védőüvegek léteznek a hajlított kijelzős mobilokra is, és egy megfelelő tok sem árt.

via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid