Magyarországon is indulnak a YouTube újfajta, rövid videói

0

A Google bejelentette a YouTube Shorts globális bevezetését, ami napokon belül 100 országban lesz elérhető, köztük Magyarországon is. A rövid, állított videók közzétételét lehetővé tevő funkcióval a TikToknak próbál konkurenciát állítani a keresőóriás.

A YouTube Shorts bevezetése, tesztelése közel egy éve folyik. A funkció eleinte csak az Egyesült Államokban volt elérhető, és akkoriban még maximum 15 másodperces videók feltöltését tette lehetővé (akárcsak a TikTok korábban). Később a TikTok mintájára 60 másodpercre növelték a felvételek maximális hosszát, és 26 országra terjesztették ki a funkciót, de ebbe még sajnos nem fértünk bele.

Szerencsére most világszerte megjelenik a YouTube Shorts, és már nem csak nézni, hanem feltölteni is lehet majd rövid videókat. Hazánkban elvileg július 14-től, vagyis holnaptól lesz elérhető a funkció, de az ilyesmi általában nem egyszerre zajlik. Lehetséges, hogy valakinél már most is használható, míg másoknak válni kell pár napot, esetleg hetet.

A funkció használata nagyon egyszerű lesz, csak a “+” jelre kell kattintani az alsó menüben, és a szokásos videófeltöltés, illetve az élő közvetítés indítása mellett meg fog jelenni egy harmadik lehetőség, a rövid felvételek megosztása. A felhasználók olyan extra lehetőségeket kapnak, mint az automatikus feliratozás, a szöveg hozzáadása, a különféle szűrők alkalmazása, illetve a klipek beszúrása a galériából. A zenék hozzáadása sem lesz probléma, a YouTube egy hatalmas könyvárat tesz elérhetővé rengeteg számmal, amiket szabadon fel lehet majd használni.

Ha pedig csak böngészni szeretnél a mások által feltöltött rövid videók között, akkor azt egyszerűen a YouTube kezdőlapján megteheted, ugyanis egy új szekciót kapnak ezek a tartalmak.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid