Itt vannak az új Honor 200 és Honor 200 Pro mobilok, Magyarországon is megjelennek

0

Európában, illetve ezen belül hazánkban is forgalomba kerülnek a Honor 200 készülékek, amelyek a májusban már megjelent Honor 200 Lite mellé csatlakoznak. Az új alap és Pro modell a felső-középkategóriában arathatnak sikert, korrekt kamerákkal és méretes akkumulátorral, de a borításuk alatt zakatoló vasra se lehet panaszunk. (Hazai árak és megjelenés a cikk végén.)

Nyilván a két készülék közül a Honor 200 Pro kapta a vagányabb jellemzőket. Az okostelefon 6,78 hüvelykes, 2700 x 1224 pixel felbontású OLED megjelenítővel lett felszerelve, amelynek maximális fényereje elérheti a 4000 nitet, a képfrissítési frekvenciája pedig 120 Hz-es. A képernyő takarásában Snapdragon 8s Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot, 12 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral megfejelve.

Honor 200 Pro

Az energiaellátás feladatát a gyártó egy 5200 mAh kapacitású akkumulátorra bízta, amely támogatja a 100 wattos vezetékes és a 66 wattos vezeték nélküli töltést, illetve a készülék arra is lehetőséget biztosít, hogy 5 wattos fordított indukciós töltéssel tápláljuk az apróbb kiegészítőket, okosórákat és hasonlókat.

Az okostelefon hátlapjára 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység kerül, amelyet egy szintén 50 megapixeles, 2,5x optikai zoomra képes telefotó egység egészít ki. A kamerakészlet harmadik tagja egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű képrögzítő, amely dedikált makró móddal is fel lett vértezve. A szelfikamera egy kapszula alakú kivágásban foglal helyet a megjelenítő felső részén, felbontása 50 megapixel, és betársul mellé egy 2 megapixeles mélységérzékelő is.

A Honor partneri kapcsolatra lépett a Harcourttal, a rangos francia fényképész stúdió segített a Honor AI Portrait Engine-jének finomhangolásában. Ahogy a nevéből kitalálható, ez egy mesterséges intelligencia alapokon működő motor, amely a környezeti fényviszonyok megértése révén képes fokozni a portréfotók minőségét.

Az alapmodell is elég menőre sikerült, de a Pro tündöklésének érdekében itt-ott lenyestek a jellemzőkből. A készülék 6,7 hüvelykes OLED panellel rendelkezik, amelyen 2664×1200 pixel sorakozik, ez némileg szerényebb pixelsűrűséget jelent, ugyanakkor a képfrissítési ráta és a maximális fényerő tekintetében nem történt változtatás.

Honor 200

A Honor 200 belsejében Snapdragon 7 Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé kiszereléstől függően 8 vagy 12 GB RAM kerül. Az energiaellátást ez esetben is egy 5200 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ám ezt csupán 100 wattos vezetékes töltéssel lehet táplálni, viszont az 5 wattos fordított vezeték nélküli töltés továbbra is részét képezi a repertoárnak.

Az elsődleges kamera felbontása ugyanúgy 50 megapixel, ám ez esetben egy kisebb méretű szenzor teljesít szolgálatot a képrögzítő egységben. Viszont az 50 megapixeles telefotó és a 12 megapixeles ultraszéles látószögű egység ugyanaz, mint a Pro modellben. A Honor 200 is megkapta az 50 megapixeles szelfikamerát, ám ezúttal társszenzor nélkül végzi a dolgát.

A készülékek Magyarországon is forgalomba kerülnek. A Honor 200 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral 239 990 forintba fog kerülni. A 12 GB operatív memóriával és 512 GB belső tárhellyel szerelt variánsért pedig 259 990 forintot kér a gyártó. A Honor 200 Pro csupán egyféle kiszerelésben lesz kapható, 12 GB RAM-mal és 512 GB háttértárral. A prémium modellért 299 990 forintot kell majd leszurkolni. A telefonok értékesítése július 1-jén indul. Az előrendelők ajándékba kapnak egy Honor Pad 8 táblagépet és egy töltőt, mert az sajnos nem lesz a készülékek dobozában.

A Honor 200 Lite kék és fekete színekben már most megvásárolható 130 000 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid