Már 50 millió mobilon fut a Huawei EMUI 10 rendszere

0

A Huawei nem ismer tréfát, ha az új felületének terjesztéséről van szó. Az előző hónapban még arról számoltak be a kínai gyártó szóvivői, hogy összesen 10 millió okostelefonon fut az Android 10 alapokon nyugvó EMUI 10, most pedig újabb mérföldkőhöz ért a kínaiak interfésze. A gyártó által közzétett Weibo-poszt értelmében immáron 50 millió mobil futtatja az EMUI 10-et, egy masszív, globális OTA frissítési hullámnak hála.

Az EMUI 10 felületet előzetesen tavaly augusztus 9-én mutatták be Kínában, az egyik legmenőbb tulajdonsága a megújult sötét mód volt, de nem szabad megfeledkezni arról sem, mennyivel gyorsabb és reszponzívabb lett, köszönhetően az olyan boost alkalmazásokkal, mint a GPU Turbo 3.0. A Huawei azt is lehetővé tette az új rendszerrel, hogy a készülékek zökkenőmentesen tudjanak kapcsolatot teremteni asztali számítógépekkel, valamint fájlokat küldeni azokra.

Sajnos a Huawei legutóbbi zászlóshajói eddig kvázi hiányoztak a nyugati piacokról, de ez nem gátolta meg a kínai vállalatot abban, hogy rekordméretű növekedést produkáljanak a tavalyi év során. Nagyjából 20 százalékkal több készüléket adtak el, és 18 százalékkal nagyobb bevételre tettek szert, mint 2018-ban. Az is jó hír, hogy minden olyan okostelefon, amin a kereskedelmi tiltás előtt elérhetőek voltak a Google Szolgáltatások, ezután is megmaradnak, viszont az olyan készülékek, mint a Huawei Mate 30, a Nova 6 mobilok vagy a Honor V30, kénytelenek nélkülük működni, még ha ugyanúgy EMUI 10-et is futtatnak. Szerencsére a cégnek van saját alternatívája (Huawei Mobile Services), ami egyre nagyobb alkalmazáskínálattal büszkélkedhet, és többek között már sikerült partnerre találniuk a navigációt érintő kérdésekben is, mégpedig a Tomtom-ban.

Neked frissült már a Huawei vagy Honor telefonod?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid