Már 90 milliónál is több Huawei készüléken fut Harmony OS

0

Továbbra is nagy ütemben folytatja a Huawei a frissítéseket, egyre több mobil és táblagép kapja meg a Harmony OS-t Kínában. Most újabb mérföldkövet jelentettek be, már 90 millió készüléken fut a saját rendszer.

Nagy frissítési hullám volt az elmúlt napokban, ugyanis még egy hete sem történt, hogy elérte a 70 milliós számot a Huawei, most pedig már arról számoltak be, hogy 90 millió eszköz kapott Harmony OS-t. Ez egyelőre a kínai piacra vonatkozik, ahol már nagyjából 100-féle okostelefonra és táblagépre érhető el az új rendszer.

Egyébként nem csak az újabb modellek tulajdonosai számíthatnak a frissítésre, még olyan régi készülékek is meg fogják kapni a Huawei saját rendszerét, mint a Mate 9 és a P10 szériák tagjai.

Huawei Mate 9

Yu Chengdong, a Huawei Consumer Business Group vezérigazgatója elmondta, hogy átlagosan 8 felhasználó frissít Harmony OS rendszerre másodpercenként. Most már nem jelenthet gondot, hogy a HarmonyOS rendszer még ebben az évben átlépje a 100 milliós határt.

Arról egyelőre sajnos nincs információ, hogy a nemzetközi piacokon, például Európában mikor indulnak a Harmony OS frissítések, de a Huawei nemrég sokak nagy meglepetésére bemutatta az EMUI 12 felületet, úgyhogy az is lehet, hogy nálunk először ezt kezdik majd terjeszteni. Persze ez nem feltétlenül jelent nagy különbséget, az új EMUI nagyban hasonlít a Harmony OS 2.0 felhasználói felületére.

Huawei tokot keresel? Nézd meg a Smartdiszkont kínálatát, rengetegféle modellhez tartanak készletet.

Forrás: HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid