Az androidos okosórák már iPhone-nal is működnek

0

A múltban csak pletykaként létező, iOS-re szánt Android Wear applikáció végre megérkezett. A Google hivatalosan is bejelentette az alkalmazás létezést, amelyet akkor tudsz majd használni, ha a készüléked iPhone 5, vagy annál újabb, illetve ha az iOS 8.2-t, vagy annál frissebb rendszert futtat. 

A bevezető örömteli sorait sajnos máris cáfolnom kell, ugyanis az applikáció jelen pillanatban egyetlen Android Weart futtató eszközzel kompatibilis, ez pedig az LG Watch Urbane. Persze a keresőóriás azt ígéri, hogy minden jövőbeni androidos okosóra támogatni fogja az Apple operációs rendszerét, ami viszont egy nagyon pozitív kijelentés. Az iPhone-okra fejlesztett Android Wear alkalmazás egyébként nem tud annyit, mint androidos társa, ennek ellenére sok mindenre használható.

Példának okáért végigböngészhetjük az értesítéseket, üzeneteket olvashatunk, fitnesz célokat tűzhetünk ki magunk elé, edzéstervünk alakulásáról is lehívhatóak információk, és javaslatokat is kaphatunk. Utóbbiak emlékeztetőket, közlekedési információkat foglalnak magukba. Természetesen a futással és a sétával kapcsolatos adatok is hozzáférhetőek lesznek, akárcsak a pulzusszámunk, és az “OK Google” felszólítás után kérdéseket is fel lehet majd tenni, de lehetséges lesz emlékeztetőket is készíteni, csupán a hangunk segítségével.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid